Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.049
% 1.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.049
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Dogecoin’de Balinalar Harekete Geçti: Veriler Ne Diyor?

Doom, Dogecoin blok zincirine kaydedildi.

Dogecoin (DOGE), geçtiğimiz hafta sonu yaşanan dalgalanmaların ardından piyasanın toparlanmasıyla birlikte en iyi performans gösteren kripto paralardan biri oldu. Piyasa değerine göre sekizinci sırada yer alan DOGE, 0,164 dolardan işlem görerek aylık kazançlarını %96’ya yaklaştırdı.

Dogecoin Balina Hareketliliği Artıyor

Bu yükselişle birlikte DOGE balinalarının işlem sayısı da yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Yenilenen piyasa faaliyeti ile birlikte 1 milyon doları aşan işlemlerle Dogecoin’in balina faaliyeti, sadece geçen ay %600’den fazla artarak hızla yükseliyor gibi görünüyor. IntoTheBlock’un son analizine göre, bu artış sadece benzeri görülmemiş bir büyümeyi değil, aynı zamanda OG meme token’ın Mayıs 2021’deki zirvesinden bu yana en yüksek Dogecoin milyoner işlem sayısına da işaret ediyor. Bu da, piyasa dalgalanmalarına rağmen büyük yatırımcıların ilgisinin arttığını gösteriyor.

Coinbase’den Dogecoin Vadeli İşlem Sözleşmesi

Cuma günü genel piyasa nispeten yatay bir seyir izlerken Dogecoin, son 24 saatte %5’e yakın bir kazanç elde etti. Amerikan kripto borsası Coinbase’in türevler kolu olan Coinbase Derivatives, 1 Nisan’a kadar Litecoin ve Bitcoin Cash’in yanı sıra Dogecoin için de nakit uzlaşmalı vadeli işlem sözleşmeleri sunacağını açıkladı. Borsa konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Coinbase Derivatives, Bitcoin Cash, Dogecoin ve Litecoin için ilk kaldıraçlı ve CFTC düzenlemeli vadeli işlem sözleşmelerini Nisan ayında başlatacak.

Dogecoin Analitik Raporları

Bu duyurunun zamanlaması, Elon Musk’ın öncülük ettiği sosyal medya platformunda ödeme fonksiyonlarını kolaylaştırmak için ek lisanslar alan finansal şubesi X Payments LLC ile ilgili bir başka raporla da örtüşüyor. Dogecoin’in güçlü bir savunucusu olarak bilinen Elon Musk, 2022 gibi erken bir tarihte blockchain ile potansiyel entegrasyonlar hakkında ipuçları vermişti.

CoinGlass’tan elde edilen veriler, 22 Mart itibarıyla Dogecoin’in açık pozisyonunun (OI) 1,30 milyar doların üzerinde olduğunu gösteriyor. Meme token’ın kendisi, önceki boğa koşusu sırasında kaydedilen ATH seviyesinden %70’den fazla bir düşüşle işlem görürken, OI bu ayın başlarında 1,4 milyar dolarlık yeni bir zirveye ulaştı. Uzmanlara göre, yükseliş momentumu devam ederse Dogecoin yakın zamanda yeni bir zirveye ulaşabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir