Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.972
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.972
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Fiyatı Düşerken Bitcoin ETF Talebi Artabilir

Bitcoin

Bitcoin fiyatındaki düşüşe rağmen, kripto para analisti Ki Young Ju, spot Bitcoin ETF piyasasında potansiyel bir yeniden canlanma öngörüyor.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, yakın tarihli bir paylaşımında, Bitcoin (BTC) fiyatı düşmeye devam etse bile spot Bitcoin ETF net akışlarının artabileceğine inanıyor. Analist, tarihsel net akış eğilimlerine dayanarak, kripto para birimi belirli destek seviyelerine ulaştığında Bitcoin ETF’lerine olan talebin arttığını öne sürüyor.

BitMEX Research’ten gelen verilere göre, bu BTC ETF’leri son dört işlem gününde negatif net akış kaydetti. Bu durum, Grayscale’in GBTC’sinden önemli miktarda çıkışlar ve piyasa liderleri BlackRock’un IBIT’i ve Fidelity’nin FBTC’si gibi diğer ETF’lere rekor düşük girişlerle işaretlendi.

Yeni Balinaların Ortalama Maliyeti 56.000 Dolar civarında

Young Ju, özellikle ETF’ler aracılığıyla piyasaya giren yeni BTC “balinalarının” (büyük yatırımcılar) ortalama maliyetinin 56.000 dolar civarında olduğuna dikkat çekiyor. Bu, önemli sayıda Bitcoin yatırımcısının, özellikle ETF yatırımcılarının, Bitcoin’i muhtemelen ortalama 56.000 dolarlık bir fiyattan satın aldıklarını gösteriyor.

Analist, bu gözleme dayanarak, BTC yeniden 56.000 dolarlık fiyat seviyesine ulaşırsa, spot Bitcoin ETF piyasasına önemli bir sermaye girişi öngörüyor.

51.000 Dolara Düşüş Olabilir mi?

Bitcoin fiyatı geçen hafta boyunca 62.000 dolar ile 68.000 dolar arasında seyretti. Young Ju, tarihsel düzeltmelerin tipik olarak maksimum %30’luk bir düşüş gördüğünü düşünürsek, daha fazla bir fiyat düşüşünün mümkün olduğunu öne sürüyor. BTC’nin son zirvesi olan 73.750 doları göz önünde bulundurarak, analist varlığın fiyatının 51.000 dolara kadar düşebileceğini tahmin ediyor.

Bitcoin’in 73.835 dolarlık yeni tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık 60.000 dolara kadar olan %13’lük son fiyat düşüşü, aşırı ısınmış piyasa koşullarına bağlanıyor. Analistler, bu durumu yaklaşık 30 gün sonra gerçekleşmesi beklenen Bitcoin halving olayı öncesinde bir “yarılama öncesi düzeltmesi” olarak adlandırıyor.

Bitcoin Boğa Dönemi Bitmedi mi?

CryptoQuant’ın bir raporu, yeni yatırımcıların yatırım akışlarının nispeten düşük olması ve fiyat değerleme metriklerinin hala geçmiş piyasa zirvelerinde görülen seviyelerin altında olması nedeniyle, Bitcoin boğa döneminin bitmemiş olabileceğini gösteriyor.

CoinMarketCap’ın yarılanma geri sayımına göre, 31 günden az bir süre içinde gerçekleşmesi beklenen yaklaşan Bitcoin halving olayı, BTC fiyatını yükseltecek ve potansiyel olarak bir parabolik yukarı yönlü trende öncülük edecek önemli bir faktör olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir