Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.688
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.688
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dogecoin, X Entegrasyonu Söylentileriyle İki Katına Çıktı

Elon Musk’ın Dogecoin‘i X’e dahil edebileceğine dair spekülasyonların ortasında Dogecoin‘in fiyatı geçtiğimiz ay iki kat artarak kripto para piyasasının 2,5 trilyon doları aşmasına katkıda bulundu. Dogecoin‘e olan yakınlığıyla bilinen teknoloji devi, daha önce mesajlaşma, pazar yerleri ve çevrimiçi ödemeleri kapsayan bir “her şey uygulaması” vizyonunu özetlemişti.

Kısa bir süre önce Musk, eski ödeme platformunun bir sosyal medya uygulamasıyla birleştiğini gösteren bir animasyon paylaşarak entegrasyon olasılıklarını ima etti. Şifreli bir şekilde “Çember tamamlanmış olacak” dedi. Ocak ayında X, ABD’de para transferi lisanslarını güvence altına aldıktan sonra özel bir ödeme hesabı başlattı. Hem SpaceX hem de Tesla halihazırda Dogecoin ödemelerini kabul ediyor ve Musk’ın önceki onayları fiyat artışlarını teşvik etti.

Dogecoin’e hodler’ı olduğu bildirilen Musk, basitliğini ve verimliliğini vurgulayarak, önde gelen bir çevrimiçi para birimi olarak potansiyelini lanse etti. Hatta Mars’taki bir insan kolonisi için resmi para birimi olarak öngördü ve “en eğlenceli sonuç genellikle en olası olanıdır” diye şaka yaptı. Saturday Night Live’daki yüksek profilli onayıyla birlikte bu tür açıklamalar, Dogecoin’i 2021’de 0,70 doların üzerinde rekor bir fiyata yükseltti.

Dogecoin’in son yükselişi, Bitcoin’in bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla vurgulanan daha geniş bir kripto piyasası rallisine denk geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir