Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.030
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.030
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Dogecoin ve Shiba Inu Fiyatları Neden Düştü?

Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) fiyatları bugün Bitcoin’deki düşüşe paralel olarak önemli bir değer kaybı yaşadı. Peki, Dogecoin ve Shiba Inu fiyatı neden düştü?

Daha geniş kripto para piyasasında yaşanan genel düşüş eğiliminin ortasında, popüler meme coin’ler Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) fiyatları bugün yatırımcıların dikkatini çeken ciddi bir düşüş kaydetti. Bu düşüşün arkasında, kripto piyasasında hem zincir üstü hem de piyasa dinamikleriyle ilgili çeşitli faktörler yatıyor.

Altcoin’ler Bitcoin’in Düşüşünü Takip Ediyor

Bitcoin fiyatı bugün önemli bir düzeltme yaşadı ve 66.000 dolar seviyesine geriledi. Bu yazının yazıldığı sırada BTC 66.239 dolardan işlem görmekteydi ve bu durum tüm kripto para piyasasında dalgalı bir hissiyata yol açtı.

Bitcoin’deki bu düşüşün birincil nedeni, Coinglass verilerine göre bugün gerçekleşen 131,92 milyon dolarlık likidasyonlar oldu. Diğer coin’ler de bu likidasyon trendini takip etti ve DOGE & SHIB gibi meme coin’lerde de büyük miktarlarda likidasyonlar yaşandı.

Dogecoin’de 14,76 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti. Bu likidasyonların 11,69 milyon doları long (uzun) pozisyonlardan, 3,07 milyon doları ise short (kısa) pozisyonlardan kaynaklandı. Shiba Inu’da ise 2,32 milyon dolarlık likidasyon görüldü. Bu likidasyonların 2,21 milyon doları long pozisyonlardan, 108.63K doları ise short pozisyonlardan kaynaklandı. Pozisyonların kapatılmasının bu denli yüksek olması, DOGE ve SHIB fiyatlarındaki düşüşle doğru orantılı bir ilişki içinde.

DOGE & SHIB Likidasyon Grafiği

Kripto para piyasasında son 24 saat içinde 139.561 yatırımcı likide edildi ve toplam likidasyon miktarı 428,29 milyon dolar olarak hesaplandı. En büyük tekil likidasyon işlemi ise OKX üzerinde gerçekleşen 7,48 milyon dolarlık ETH-USD-SWAP işlemiydi.

Derivatif Verileri Analizi

Coinglass tarafından işaret edilen türev verileri, DOGE ve SHIB’de açık pozisyon faizinin (Open Interest) ve OI ağırlıklı fonlama oranının önemli ölçüde düşüş gösterdiğini ortaya koyuyor. Bu durum, bugün gözlemlenen fiyat düşüşüne katkıda bulunuyor.

DOGE’nin açık pozisyon faizi %11,68 oranında düşerek 1,67 milyar dolara gerilerken, OI ağırlıklı fonlama oranı 0,0179’a geriledi. SHIB’de ise açık pozisyon faizi %11,07 oranında düşerek 85,77 milyon dolara inerken, OI ağırlıklı fonlama oranı 0,0317’ye geriledi.

Bu durum, daha az yatırımcı yeni pozisyon açmaya veya mevcut pozisyonlarını korumaya istekli olduğundan, kripto piyasası yatırımcıları ve trader’ları arasında meme tabanlı tokenlere karşı düşüş eğilimi olduğunu gösteriyor. Bu da potansiyel olarak fiyatları aşağı çekiyor.

DOGE & SHIB Düşüşü

Bu yazı yazılırken Dogecoin fiyatı son 24 saat içinde %10,62 düşüşle 0,1829 dolardan işlem görüyor. Shiba Inu fiyatı ise aynı zaman diliminde %8,37 oranında düşerek 0,00002635 dolara geriledi.

Fiyatlardaki düşüşe rağmen, DOGE ve SHIB’nin 24 saatlik işlem hacimlerindeki artış dikkat çekiyor. Bu durum, likidasyonlarla birlikte değerlendirildiğinde satış baskısının arttığına işaret ediyor. Ancak, her iki token için de RSI (Relative Strength Index) piyasanın nötr bir seyir izlediğini gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir