Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$70.020
% 3.63
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 70.020
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Dogecoin En Sert Açık Faiz Düşüşünde Kripto Para Piyasasına Liderlik Ediyor

Bir zamanların meme kapitalistlerinin sevgilisi olan Dogecoin, şu anda kripto para birimleri arasında açık faizde (OI) keskin bir düşüşe öncülük ediyor. Son veriler Dogecoin’in OI’sinin Mart sonunda bu yana %64 oranında düştüğünü gösteriyor. Bu, piyasa koşullarına göre kripto para birimleri arasındaki en sert düşüşe işaret ediyor. Bu eğilim, geçtiğimiz ay toplam açık pozisyonu %51 oranında azalan XRP ve Solana gibi en iyi kripto para birimleri arasındaki genel düşüş eğilimiyle tutarlılık gösteriyor.

Açık Faiz Düşerken Piyasa Duyarlılığı Azalıyor

Tanınmış bir kripto yatırımcısı olan CryptoMann, yatırımcıların azalan ilgisini gözlemledi ve “bu ilgisizliğin, piyasa duyarlılığını değerlendirmek ve fiyat hareketlerini tahmin etmek için hayati bir ölçüt olan OI-gelecekteki sözleşme açık pozisyonlarındaki düşüşe yansıdığını” belirtti.

CoinGlass bilgilerine göre, Dogecoin’in OI miktarı şu anda 668,2 milyon USD seviyesinde ve 1 Nisan OI değerine göre düşüş gösterdi. Tıpkı Solana gibi, OI %47 düşüşle 1,51 milyar dolara gerilerken, XRP aynı dönemde %44 düşüşle 497,67 milyon dolara geriledi. Çoğu zaman, piyasadaki istikrarsızlık daha düşük OI’nin habercisi oluyor ve Nisan ayındaki Bitcoin yarılanmasının ardından yatırımcıları piyasanın yönü konusunda belirsiz bırakıyor.

Başka bir kripto analisti olan TheoTrader, Kasım 2022’deki FTX bombasından bu yana açık ilginin tüm zamanların en düşük seviyelerine yakın olduğunu gördüğünü söyleyerek tarihsel düşük paralellikler çizdi. En son Bitcoin madenci gelirlerindeki düşüşün yanı sıra, özellikle beklenen piyasa düzeltmeleri şeklindeki bir dizi piyasa belirsizliği de soruna önemli ölçüde katkıda bulunarak daha az yatırımcının yeni pozisyon açmasına yol açtı.

Ayrıca, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimleri olan Bitcoin ve Ether’in OI’si dar piyasa düşüşleri eğilimini takip etti. Bu türevler arasında Bitcoin’in OI’si %21 azalarak 25,58 milyar $’a gerilerken, fiyatı da %14,87 düştü. Aksine, Ether’in OI’si %22 düşüşle 10,02 milyar $’a geriledi ve fiyatı %16,67 düşerek 3.005 $’lık destek seviyesi etrafında hafif bir hareket gösterdi.

Altcoin Çıkışının Ortasında Yükselişte Olan Bitcoin Hakimiyeti

Piyasa kargaşası olasılığı nedeniyle sermaye altcoinlerden uzaklaşarak son 30 gün içinde hakimiyeti %2,13 oranında artan Bitcoin’e kaydı. Şu anki %54,77’lik oran bu değişimi yansıtmakta ve kripto para piyasasında artan volatilite ve belirsizlik ortamında yatırımcıların güvenlik ihtiyacını yansıtmaktadır.

Azalan OI ve yakın düzeltmeler sorunuyla karşı karşıya kalan yatırımcılar, şimdi daha geniş kripto piyasası üzerindeki potansiyel etkisinden emin olmadan, oynaklığın artmasının sonucunu tahmin etmeye çalışıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir