Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.039
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.039
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

DOGE, ADA, BTC ve Bu 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Bitcoin ve DOGE dahil çoğu büyük altcoin, acil destek seviyelerine düştü. Kripto analisti Rakesh Upadhyay’a göre bu, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif kaldığını gösteriyor. Bireysel yatırımcılar çılgınca satın alma hızlarına devam edip Bitcoin ve altcoin’lerin altına bir zemin koyabilir mi? Analist, öğrenmek için en büyük 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

Boğalar 26 Temmuz ile 27 Temmuz arasındaki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından önce pozisyonlarını küçülttü. Bu yüzden Bitcoin (BTC) ve çoğu büyük altcoin, 25 Temmuz’da kar rezervasyonuna tanık oluyor. Bu, duyarlılığın kırılgan kaldığını ve boğaların olaya long pozisyonlar taşımaktan emin olmadıklarını gösteriyor.

Birkaç analist, Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalama olan 22.780 doların üzerinde kalmayı başaramamasının ardından düşüş görüşünü korudu. CryptoQuant katılımcısı Venturefounder, satışın devam etmesini bekliyor. Ayrıca, bir makro dip onaylanmadan önce Bitcoin’in 14.000 dolara kadar düşmesini öngörüyor.

Günlük kripto para piyasası performansı / Kaynak: Coin360

Kurumsal yatırımcılar piyasalarda yok gibi görünüyor. Toparlanma bireysel yatırımcılar tarafından yönlendiriliyor. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, on-chain analitik firması Glassnode’dan elde edilen veriler, bir veya daha az Bitcoin tutan yatırımcıların agresif bir şekilde ‘her zamankinden daha fazla’ biriktiğini gösterdi. Şimdi analiz zamanı…

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 23 Temmuz’da 20 günlük üstel hareketli ortalamadan (EMA) (21.857 dolar) geri sıçradı. Ancak boğalar 24 Temmuz’da 23.363 dolardaki engeli aşamadı. Bu, ayıların genel direnci agresif bir şekilde savunduklarını gösteriyor.

Fiyat, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye olan 20 günlük EMA’ya geri döndü. Bu seviye kırılırsa, BTC’nin 20.750 dolara düşmesi olası. Böyle bir hareket, simetrik üçgenden kopuşu geçersiz kılacaktır. 20 günlük EMA düzleşiyor ve göreceli güç endeksi (RSI) orta noktaya düştü. Bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor.

Bu avantajın, fiyat 23.363 doların üzerine çıkarsa alıcıların lehine olması mümkün. Bu olursa, BTC’nin 28.171 dolara ve ardından 30.000 dolara yükselmesi muhtemel. Ayılar, üstünlük elde etmek için fiyatı destek çizgisinin altına düşürmek zorunda kalacaklar.

Ethereum (ETH)

Ayılar, son birkaç gün içinde genel direnci 1.700 dolardan başarıyla savundu. Bununla birlikte, küçük bir pozitif, boğaların Ethereum’un 1.464 doların altına düşmesine izin vermemesi. Bu da daha düşük seviyelerde alım olduğunu gösteriyor.

Fiyat bir kez daha 1.464dolar’a geri dönerse, ETH’nin sıkı menzile bağlı hareketine birkaç gün daha devam etmesi olası. Artan 20 günlük EMA (1.397 dolar) ve pozitif bölgedeki RSI, en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. 1.700 doların üzerinde bir kırılma ve kapanış, yukarı hareketin yeniden başlamasına işaret edebilir. ETH’nin daha sonra 2.000 dolara yükselmesi mümkün.

Bu olumlu görüş, fiyat 20 günlük EMA’nın altına düşerse geçersiz olur. Bu olursa, ETH’nin 1.280 dolara düşmesi muhtemel. Bu seviyeden güçlü bir toparlanmanın, ETH’yi birkaç gün için 1.280 dolar ile 1.700 dolar arasında tutması mümkün.

Binance Coin (BNB)

BNB, 23 Temmuz’da düşüş trendi çizgisinden geri döndü. Bu, ayıların seviyeyi canlı bir şekilde savunmaya devam ettiğini gösteriyor. Ayılar şimdi fiyatı hareketli ortalamaların altına düşürmeye çalışacak.

Başarılı olurlarsa, BNB’nin yükselen kanalın destek hattını test etmesi muhtemel. Fiyat bu seviyeden geri dönerse, boğalar BNB’yi tekrar düşüş trendi çizgisinin üzerine itmeye çalışacak ve kanalın direnç çizgisine meydan okuyacak. Diğer bir olasılık da, ayıların fiyatı kanalın destek çizgisinin altına düşürmesi. Bu olursa, avantaj ayıların lehine olacak. Bu durumda BNB’nin 211 dolardan güçlü desteğe düşmesi mümkün.

Ripple (XRP)

XRP, son birkaç gündür 0,30 ile 0,39 dolar arasında konsolide oluyor. Fiyat, 23 Temmuz’da hareketli ortalamalardan sıçrasa da, ralli 0,39 dolardan genel dirence ulaşamadı. Bu, talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösteriyor.

Ayılar, fiyatı hareketli ortalamaların altına düşürmeye çalışıyor. Bunu başarırlarsa, XRP’nin kademeli olarak 0,30 dolara düşmesi olası. Alıcıların bu seviyeyi tüm güçleriyle savunmaları muhtemel. Çünkü destek kırılırsa XRP’nin düşüş trendine devam etmesi olası. Alternatif olarak, eğer fiyat mevcut seviyeden geri dönerse, boğalar yine genel engeli 0,39 dolardan aşmaya çalışacak. Dolayısıyla, yeni bir yukarı hareket başlatacak. XRP’nin daha sonra 0,50 dolara yükselmesi muhtemel.

Cardano (ADA)

ADA, 24 Temmuz’da 0,55 dolardan genel direncin üzerine çıkmaya çalıştı. Ancak ayılar seviyeyi başarıyla savundu. Bunun, kısa vadeli traderlardan kar rezervasyonu çekmiş olması muhtemel.

Ayılar, fiyatı hareketli ortalamaların altına düşürmeye çalışıyor. Bunu başarırlarsa, ADA’nın 0,44 dolara düşmesi olası. Fiyat bu seviyeden geri dönerse, ADA’nın birkaç gün için 0,44 ile 0,55 dolar arasında salınım yapması mümkün. Diğer bir olasılık da, fiyatın hareketli ortalamalardan geri dönmesi. Bu olursa, boğalar tekrar ADA’yı genel direncin üzerine itmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, ADA’nın ivme kazanması ve 0,63 dolara ve ardından 0,70 dolara yükselmesi olası.

SOL, DOGE, DOT, MATIC ve AVAX analizi

Solana (SOL)

SOL’un 20 günlük EMA’yı (39 dolar) toparlayamaması, yükseliş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Ayılar, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye olan destek hattına fiyatı düşürmeye çalışacaklar.

Fiyat destek hattının dışına çıkarsa, alıcılar SOL’u 48 dolarda genel dirence doğru itmek için başka bir girişimde bulunacaklar. Boğalar, yükselen üçgen modelinin tamamlandığının sinyalini vermek için bu engeli aşmak zorunda kalacaklar. Bu yükseliş kurulumunun 71 dolarlık bir hedefi var. Tersine, ayılar fiyatı destek çizgisinin altına düşürürse, yükseliş paterni geçersiz olacak. SOL’un daha sonra 30 dolara düşmesi mümkün. Bu seviyenin altında bir kırılma, ayıların tekrar kontrolde olduğunu gösterecektir.

Dogecoin (DOGE)

Ayılar, 25 Temmuz’da Dogecoin’i (DOGE) hareketli ortalamaların altına çekti. Bu da DOGE trend çizgisinde bir düşüşün kapılarını açıyor. Boğaların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunması muhtemel.

Fiyat trend çizgisinden geri dönerse, boğalar Dogecoin’i (DOGE) hareketli ortalamaların üzerine itmeye çalışacak. Bu olursa, DOGE  0,08 dolardan genel dirence yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, 0,11 dolar hedefi olan yükselen bir üçgen modelini tamamlayacak. Tersine, DOGE fiyatı trend çizgisinin altına düşerse, yükseliş düzeni reddedilecek. Bunun, DOGE’yi 0,06 dolara ve daha sonra kritik desteğe 0,05 dolara indirmesi mümkün.

Polkadot (DOT)

Boğalar, son birkaç gün içinde DOT’u 50 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) (7,47 dolar) üzerine çıkaramadı. Bu da ayıların seviyeyi agresif bir şekilde koruduğunu gösteriyor.

DOT, 25 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın (7,23 dolar) altına düştü. Ayılar fiyatı bu seviyenin altında sürdürürse, DOT’un 6 dolardaki güçlü desteğe doğru kayması olası. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye. Çünkü bunun altında bir kırılma ve kapanışın, düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret etmesi muhtemel. Diğer bir olasılık da fiyatın mevcut seviyeden yükselmesi ve 50 günlük SMA’nın üzerine çıkması. Bu olursa, daha düşük seviyelerde talep önerecektir. DOT’un daha sonra 8,79 dolara ve daha sonra 10 dolarlık psikolojik seviyeye yükselmesi mümkün.

Polygon (MATIC)

MATIC, 25 Temmuz’da direnç çizgisinden geri döndü. Bu da ayıların küçük rallilerde satış yaptığını gösterdi. Ayılar, fiyatı bir sonraki desteğe 0,75 dolardan düşürmeye çalışacak.

Artan 20 günlük EMA (0,75 dolar) ve pozitif bölgedeki RSI, alıcıların hafif bir avantajı olduğunu gösteriyor. Fiyat 0,75 dolardan geri dönerse, boğalar tekrar MATIC’i direnç çizgisinin üzerine itmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, MATIC’in psikolojik 1 dolar seviyesine yükselmesi mümkün. Boğaların 1,26 dolara yükselmeye başlamak için bu engeli aşması gerekecek. Aksine, fiyat 0,75 doların altına düşerse, yükseliş momentumunun zayıfladığını gösterir. MATIC’ın daha sonra 0,63 dolara kayması olası.

Avalanche (AVAX)

AVAX, 23 Temmuz’da bir Doji mum kalıbı ve 24 Temmuz’da bir gün içi mum kalıbı oluşturarak, boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığı gösteriyor.

Bu belirsizlik 25 Temmuz’da aşağı yönlü çözüldü ve AVAX 21,35dolar’da kırılma seviyesine geriledi. Fiyat bu seviyeden güçlü bir şekilde yükselirse, boğaların düşüşlerde alım yaptığını gösterir. Bunun, 26,50 dolardan yeniden test olasılığını artırması mümkün. Bu direncin üzerinde bir kırılma, 29 dolara ve ardından 33 dolara bir ralli için yolu temizleyebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat 21,35 doların altına düşerse AVAX’ın destek hattına düşmesi olası. Boğaların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir