Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.923
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.923
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

DOGE-1 Uzay Misyonunun Tarihi Değişti

Doge, Elon Musk, DOGE-1,twitter haberler,Elon Musk Haberleri

DOGE-1 için Uzay keşifine yönelik altyapı ve hizmetler sağlayan şirket olan Intuitive Machines, tarihi IM-1 Ay görevi için yeni bir fırlatma tarihi duyurdu. Bu görev, SpaceX ile işbirliği içinde 12 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

DOGE-1’in fırlatılacağı görev, Elon Musk tarafından 9 Mayıs 2021 tarihinde Twitter üzerinden Nova-C/IM-1 görevi kapsamında bir ortak fırlatma olarak duyurulmuştu.

Şirket önceden 15-20 Kasım tarihlerinde bir fırlatma penceresini hedefliyordu. Intuitive Machines’ın Kurucu Ortak, Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Steve Altemus, “Ay görevlerinin doğası gereği zorluklarla doludur; program değişiklikleri ve görev ayarlamaları, Ay’ın keşfine liderlik etmek için doğal bir sonuçtur,” şeklinde açıklamada bulundu.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


IM-1 görevi, NASA’nın Ticari Ay Yükü Hizmetleri (“CLPS”) girişiminin bir parçası olarak şirketin ilk Ay’a iniş denemesini içerecek. Bu girişim, NASA’nın Artemis Ay keşif çalışmalarının önemli bir bileşeni olarak kabul edilmektedir. CLPS kapsamında Ay yüzeyine gönderilen bilimsel ve teknolojik yükler, insanlı misyonları ve Ay yüzeyinde sürdürülebilir bir insan varlığı için temel oluşturmayı amaçlamaktadır.

NovaC IM-1 Ay görevinde taşınacak faydalı yüklerden biri de DOGE-1’dir. Bu görev, farklı faydalı yüklerle birlikte Ay’a iniş aracını taşıyan bir SpaceX Falcon 9 roketi tarafından gerçekleştirilecektir. Intuitive Machines, uçuş manifestosunu yeni almış durumda ve şu anda uçuşa hazır konumdadır.


İlginizi Çekebilir: MEME Token Nedir? Binance Launchpool Projesi!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir