Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.854
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.854
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Dikkat: LINK ve Bu 11 Altcoin’e Balina Akımı Başladı!

En büyük 1.000 Ethereum balinası, geçtiğimiz gün boyunca en çok Chainlink (LINK) ve stablecoin’ler USDC ve USDT’den satın aldı. Bunun dışında, küçük altcoin’lerle ilgili işlemler de gerçekleştirildi. İşte detaylar…

Balinalar en çok LINK ve bu coin’lerden satın alıyor

Balinaların on-chain verilerini gösteren Whale Stats platformuna göre balinalar, geçtiğimiz 24 saat boyunca en çok çeşitli stablecoin’lerden ve Ethereum’dan satın aldı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere stablecoin’ler, ABD dolarına veya herhangi bir varlığa 1:1 oranında sabitlenmiş kripto para birimleridir. Balinaların odağında, bilindik kripto para birimleri olan FTX Token (FTT), Chainlink (LINK), Yearn Finance (YFI) de vardı. İşte ABD doları açısından en yüksek alımların gerçekleştiği altcoin’lerin listesi:

  • USD Coin (USDC)
  • Ethereum (ETH)
  • Tether (USDT)
  • FTX Token (FTT)
  • Serum (SRM)
  • Chainlink (LINK)
  • Yearn Finance (YFI)
  • Rari Governance Token (RGT)
  • Tribe (TRIBE)
  • 1inch (1INCH)

Dikkat çeken küçük altcoin’ler de vardı

Balinalar, iki küçük altcoin’e yönelik işlemler gerçekleştirdi. Piyasa değerine göre küçük sayılabilen altcoin’lere yönelik balina hareketlerini ele alan Whale Stats’e göre geçtiğimiz yedi gün içerisinde balinalar, en çok Pendle (PENDLE) ve PAR Stablecoin’i (PAR) satın aldı. Bu sırada, balinaların en çok elinde tuttuğu coin, merkeziyetsiz borsa olan Uniswap’in UNI yerel tokenı olarak görülüyor. Öte yandan, ABD doları değerine göre en çok FTT tutuluyor.

Daha yaygın olarak “kripto balinası” veya sadece “balina” olarak adlandırılan bir kripto para birimi balinası, büyük miktarda kripto para birimine sahip olan bireylere veya kuruluşlara atıfta bulunan bir kripto para topluluğu terimidir. Balinalar, para birimi değerlemelerini manipüle etme potansiyeline sahip oldukları kadar kripto para birimine sahiptir.

Kripto para birimi alanında balina statüsüne ulaşmak özneldir. Çoğu durumda topluluk, mevcut coin’lerin büyük bir yüzdesinin bir hesabı balina yaptığı konusunda hemfikir görünüyor. Genel olarak, balinalar belirli bir kripto para biriminin toplam sayısının yüzde 10’undan fazlasını oluşturuyor gibi görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir