Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.785
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.785
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Dikkat: Cardano ve AVAX İçin 8 Önemli Haber Açıklandı!

Geride bıraktığımız Mart ayı, hem Avalanche (AVAX) hem de Cardano (ADA) için yoğun geçti. AVAX, çok beklenen lansmanlarını Barcelona’da gerçekleştirdi. Nisan ayının başlangıcından bu yana AVAX yüksek enerjisini koruyor. Cardano ise, ekosistemindeki çok kazandıran projeler ile dikkat çekiyor. coinmuhendisi.com olarak, Cardano ve Avalanche ekosisteminde yaşanan 8 büyük gelişmeyi derledik. İşte detaylar…

Avalanche (AVAX)

1) Lider bir online NFT oyun platformu olan Domi Online, kullanıcılarına oyun içi varlıkları, silahları ve ödülleri üzerinde tam kontrol sunar. Buna ek olarak, platform, oyun kazanma fırsatları ve bir dizi ilgi çekici macera sunuyor. Ayrıca Domi, son duyurusunun ardından Avalanche’ı benimseyen en yeni oyun platformu oldu.

Domi, oyun içi ekonomisiyle sorunsuz bir deneyim sağlamak için Avalanche’ın kendine özgü alt ağ teknolojisini kullanacak. Bu, başka bir blockchain verimliliği düzeyi sağlayacaktır. Ayrıca Domi, hızlı ve güvenilir işlemler sağlamak için Avalanche’ın özelliklerini de kullanacak.

2) Coinbase Cloud, yeni yazılım geliştiricileri dalgasına uyum sağlamak için web3 API’leri ve kaynakları sunuyor. Platform, Avalanche’ın büyüyen ekosistemi için çözümler geliştirmeyi de planlıyor. Duyuruya göre Coinbase Cloud, geliştiricileri, Web3’ün geleceğini inşa etmeleri için güçlendirmeyi hedefliyor. Bu, geliştiricilerin Avalanche üzerinde projeler oluşturmasını da kolaylaştıracaktır.

Coinbase Cloud ürün başkanı Joe Lallouz, Avalanche ekibiyle çalışmaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.. Avalanche’ın, daha canlı ve erişilebilir bir Web3 ekonomisi oluşturmaya katkıda bulunduğundan bahseden Lallouz, ağın büyümesine ve ölçeklenmesine yardımcı olmak için Avalanche ile birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini açıkladı.”

3) Lootex, oyuncu odaklı NFT alım-satım platformudur. Duyuruya göre, Lootex, oyuncuların çeşitli Blockchain’lerinde oyun varlıklarını kolayca keşfedebilecekleri, takas edebilecekleri ve satın alabilecekleri bir oyun varlığı pazarı oluşturmayı amaçlıyor.

Ayrıca, genişleme planlarının bir parçası olarak pazar, Avalanche’ı desteklediğini de duyurdu. Ayrıca Lootex, platformunda AVAX tabanlı bazı oyna kazan oyunlarını listeledi. Ek olarak, entegrasyon, kullanıcıların AVAX’ı Metamask cüzdanlarında saklamasına ve Lootex Marketplace’te NFT ticareti yapmasına olanak tanıyor.

4) Bir diğer AVAX Güncellemesi ise Bright Union. Ana ağını Ethereum’da başlattıktan, Polygon ve BNB zincirine genişlettikten birkaç ay sonra şimdi Avalanche’da yayında.

Bright Union kullanıcıları ve kriptoları, bilgisayar korsanlığı, rug pull ve diğer dolandırıcılık çeşitlerinden korumayı amaçlıyor. Ayrıca BrightUnion, kripto kullanıcılarına zarardan koruma görevi gören bir sigorta şekli de sağlıyor.

5) Terra, stablecoin’i UST’ye rezerv oluşturmak için 10 milyar dolarlık Bitcoin satın alma planlarını çeşitlendirdi. Luna Foundation Guard, Terra için, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Platform, stablecoin rezervini artırmak için 100 milyon dolar değerinde AVAX satın almayı planladığını duyurdu. Bu durumda AVAX, Bitcoin’den sonra UST rezervinde ikinci varlık olacak.

Ayrıca Singapur merkezli kuruluş, büyümesi ve geniş topluluğu nedeniyle Avalanche’ın ağını seçti. Yeni ortaklık sayesinde Avalanche kullanıcıları, Terra üzerinde, Avalanche token’ları için UST alışverişi yapabilecekler. Bu hareket, her iki platform arasında bir ortaklığın başlangıcını işaret ediyor.

Cardano (ADA)

6) Mart ayı için Cardano ekosisteminin performansını gösteren Cardano Blockchain Insights raporuna göre; Mart sonunda ekosistemde 36,2 milyon işlem tamamlandı. Bu da Şubat ayı raporuna göre yüzde 10,25’lik bir artışı olduğunu gösteriyor.Aktif cüzdan sayısına bakıldığında ise, 2,46 artışla 3,19 milyon aktif cüzdan kaydedildi.

Mart ayı sonunda, Cardano ekosistemi üzerine inşa edilen 886 proje vardı. Ayrıca, ADA stake edilen tutar yüzde 72,5 seviyesindeydi ve bu, Şubat ayı raporuna göre yüzde 5,47’lik bir artış anlamına geliyor. Rapora göre, ay sonunda yüzde 40.93 artış gösteren, 2.247 Plutus Komut Dosyası vardı. Ayrıca poliçe sayısı da yüzde 6,26 artışla 50.843’e yükseldi.

7 – Cardano ekosisteminde son bir haftada en çok kazanan projeler de belli oldu. CoinGecko tarafından yayınlanan rapora göre; ADAPad, fiyat performansında yüzde 26,7’lik bir yükseliş kaydederek en fazla kazancı elde etti. Orion Protocol ise, yakaladığı yüzde 12,6’lık çıkış ile ikinci sırada bulunuyor.

OccamFi, yüzde 11,1’lik bir artış oranıyla üçüncü sırada yer alırken, Charli3 yüzde 7,4’lük yükselişle dördüncü, SingularityNET ise yüzde 7’lik bir artış oranıyla beşinci sırada bulunuyor.

8 – Cardano Vakfı, Zürih Üniversitesi Blockchain Merkezi ile üç yıllık bir işbirliğine giriyor. Yapılan işbirliğinin amacı, blockchain eğitim ve araştırma düzeyini geliştirmek olarak açıklandı.

Özellikle, Cardano Vakfı ve üniversitedeki Blockchain ve Dağıtık Defter Teknolojileri (BDLT) departmanı, diğerleri arasında fikir birliği protokollerinin önemi gibi çeşitli araştırma konularına odaklanacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir