Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.914
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.914
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Dijital Varlık Yatırım Ürünlerinde 500 Milyon Dolarlık Çıkış Görüldü!

Dijital Varlık Yatırım Ürünlerinde 500 Milyon Dolarlık Çıkış Görüldü!

Geçtiğimiz hafta dijital varlık yatırım ürünlerinde, küresel olarak 500 milyon dolar net çıkış görüldü. Kripto varlıklarda genel bir düşüşle gözlenen durumun etkisi, son günlerde azaldı.

Yayınlanan bir rapora göre BlackRock, Bitwise, Fidelity, Grayscale, ProShares ve 21Shares gibi varlık yönetici firmalardaki kripto fonları, geçen hafta toplam 500 milyon dolar net çıkış gördü. Çıkışlara, Grayscale‘in dönüştürülmüş GBTC spot Bitcoin ETF’sinin ağır bastığı gözlendi.


İlginizi Çekebilir: OKX Borsası Bu Altcoini Listeliyor!


Grayscale‘in daha yüksel ücretli dönüştürülmüş spot Bitcoin yatırım fonu(GBTC), 2.2 milyar dolarlık bir çıkışla çıkışlara hakim olmaya devam etti. Ancak, son veriler etkisinin azalmaya başladığını işaret ediyor. CoinShares Araştırma Bakanı James Butterfill‘in bir paylaşımına göre, günlük çıkışlar hafta boyunca art arda azaldı.

GBTC‘nin hacimli çıkışları, BlackRock’un IBIT’sinden 744.7 milyon dolar ve Fidelity’nin FBTC’sinden 643.2 milyon dolar fazlalığıyla dokuz yeni spot Bitcoin ETF’sinden gelen girişlerle karşılaştırıldığında belirgin hale geliyor. 11 Ocak’ta başlatılan dokuz yeni ETF, toplamda yaklaşık 5.8 milyar dolarlık giriş kaydederken, GBTC 5 milyar dolarlık çıkışa neden oldu. Bu da toplam net girişi 759.4 milyon dolar değerine çıkardı.

Butterfill, olumlu haber akışlarına rağmen fiyattaki bu düşüşün, Bitcoin’deki ana sermayenin 11 Ocak’tan önce elde edilmesinden kaynaklandığını düşündüklerini belirtti. Spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürüldüğü gün olan yaklaşık 49.000 dolarlık zirveden bu yana Bitcoin, 38.000 dolar seviyelerine kadar yaklaşık yüzde 20‘lik bir düşüş yaşadı. Şu anda ise 42.140 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir