Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.649
% 2.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.649
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dijital banka Nubank, Brezilya’da kendi kripto parasını piyasaya sürecek

Investing.com – Ünlü yatırımcı Warren Buffet destekli Brezilya’nın dijital bankası Nubank, 2023 yılında kendi kripto para birimini piyasaya sürmeyi planlıyor. Böylece ülkenin en büyük dijital bankası kripto alanındaki bahsini artırıyor. 

Nubank tarafından bugün yapılan açıklamada Nucoin adı verilen kripto paranın 2023 yılının ilk yarısında piyasaya sürüleceği belirtildi. Bankanın yerel kripto varlığı, bir ödül programı çerçevesinde müşterilere dağıtılacak. Ayrıca token sahiplerine çeşitlik avantajlar ve indirimler sunulacağı duyurulurken kullanıcıların token ile etkileşimi artırılmaya çalışılacak.

Nubank, yeni projesini Blockchain teknolojisine yönelik benimsemenin bir parçası olarak tanıtırken hareketi, Web3’e yönelik hazırlıklar kapsamında ürün geliştirme sürecinin ilk aşaması olarak tanımladı. 

Nubank, kripto projesinde Polygon altyapısını kullanacak

Nubank, Ethereum tabanlı kripto para biriminde işlemlerin daha hızlı ve düşük maliyetli olmasını sağlamak için katman-2 Blockchain ağı Polygon ile çalışma kararı aldı. Böylece Polygon, son zamanlardaki ortaklıkları arasında önemli bir girişimi daha katmış oldu.

Geleneksel piyasalarda faaliyet gösteren şirketler arasında kendi kripto para birimi olan şirket sayısı çok fazla değil. Bu yüzden Nubank’ın girişimi bu alanda yeni bir sektör oluşması açısından önemli olarak görülüyor. Diğer yandan geçtiğimiz yıllarda JPMorgan’ın (JPM) da benzer bir girişimde bulunduğunu görmüştük. Ancak dev bankanın kripto varlığı JPMCoin, kapalı bir sistemde faaliyet gösteren bankanın kurumsal şirketlerle olan fon yerleşimlerini hızlı ve güvenli şekilde yapılması için kullanıyor. 

Nucoin’in ise diğer kripto paralar gibi çalışarak fiyatının arz ve talebe göre hareket etmesi bekleniyor. 

Diğer yandan Nubank, geçen yılın ortasında ünlü yatırımcı Warren Buffet’ın şirketi Berkshire Hathaway’in şirketten 500 milyon dolarlık hisse alımıyla gündeme gelmişti. Şu an yaklaşık 20 milyar dolarlık piyasa değeri olduğu bilinen şirket, 2021 yılının son ayında halka açıldı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir