Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.171
% 6.24
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.171
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Altında satışlar hızlandı, fiyat bir ayın en düşük seviyesine geriledi

Investing.com – Ons altında günlük kayıp %1,5’i buldu. Fiyat 1.630 doların altına inerek 22 Eylül sonrası en düşük seviyeye geriledi.

İngiltere hükümetinin vergi paketinden vazgeçmesi ve sterlindeki oynaklığın azalmasından destek alan atın 1.730 dolara kadar toparlanma gösterdi. Fakat sterlindeki iyimserliğin dolar üzerinde yarattığı baskı kısa sürdü ve ABD Dolar Endeksi bugün yeniden 113 seviyesine doğru yükseliş yaşıyor.

Altın son bir ayın en düşük seviyesinde

Dolar baskısıyla hafta başındaki 1.670 seviyesinde de tutunamayan fiyat bugün kayıplarını genişletti. Kasım FOMC toplantısı öncesinde dolar güçlü kaldığı için altının yükseliş ivmesi de azaldı.

Piyasalarda bu hafta şirket bilançolarıyla sınırlı iştah gözlense de küresel ekonomiye dair yavaşlama endişelerinin artması ana gündem olmaya devam ediyor. Resesyon olasılığı güvenli liman varlıklardan altın, yen ya da frank tarafında talep yaratmazken doları eğilimi artırıyor. Özellikle faiz getirisinin olmaması bu dönemde altının da cazibesini düşürüyor.

Eylül ayında görülen ve yılın dip seviyesi olan 1.614 dolar en yakın destek olarak takip ediliyor.

Yurt içi altın fiyatlarında son durum

Dolar kurunun 18,59’da yatay seyretmesine karşın onstaki gerilemeyle bugün yurt içi altın fiyatlarında da düşüş var. Gram altın bugün %1,5 kayıpla 975 TL’ye geriledi ve Ekim ayının en düşük seviyesini test etti. Çeyrek altın bugün 1.645 TL’den Cumhuriyet altını ise 6.713 TL’den satılıyor.

Gözler Merkez Bankasında

Yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın 10. Para Politikası Toplantısını gerçekleştirecek. Ağustos ve Eylül’de faiz indirimine devam eden bankanın yarın da 100 baz puanlık faiz indirimi yapması bekleniyor. Beklenti üzeri bir faiz indirimi TL’deki değer kaybının artmasına neden olabilir. Dolar kurunda 18,60 üzeri hareketlilik gram altına da yansıyacaktır. Onstaki sert kaybın devam etmesi durumunda ise etki daha düşük kalabilir.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir