Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.488
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.488
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

“Derin Tasfiye” 5 Analist, Altın Fiyatı İçin Bu Seviyeleri Bekliyor!

ABD Merkez Bankası’nın dik faiz artırımları beklentisiyle dolar güç kazandı. Altın fiyatı doların genel gücü karşısında düşüşe geçerek Cuma günü geriledi. Böylece sarı metal, art arda beşinci haftalık kaybını kaydetti.

Jim Wyckoff: Altın fiyatı çok güçlü bir dolar tarafından baskılandı

Spot altın, Cuma günü %0,17 düşüşle haftayı 1.707,35 dolardan kapattı. Değerli metal haftalık bazda, yaklaşık %2,2 değer kaybetti. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,13 düşüşle en son 1.703,6 dolardan işlem gördü. Kitco Metals kıdemli analisti Jim Wyckoff, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fiyatlar çok güçlü bir dolar tarafından baskılandı. Piyasa, enflasyon konusunda endişelenmekten, durgunluk konusunda endişelenmeye başladı. Bu da altın dahil olmak üzere metallerde talebin düşmesine neden oldu.

TDS: Altın böcekleri bir domino gibi düşüyor

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere dolar gevşedi, ancak yirmi yılın en yüksek seviyesi yakınında tutunmayı başardı. Bu da altının off-shore yatırımcılar arasındaki çekiciliğini zedeledi. Aynı zamanda yavaşlama korkuları arasında güvenli liman akışlarını silip süpürdü. TD Securities bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Altın böceklerinin domino gibi düşmesiyle, fiyatlar şimdi pandemi öncesi seviyelere meydan okuyor. Altındaki en büyük spekülatif grubun şahin bir Fed rejimi altında acıyı hissetmeye başlaması riskini artırıyor.

“Sarı metal daha da aşağı yönlü olmaya devam ediyor”

TD Securities stratejistlerine göre, devasa traderlar kayıtsız görünüyor. Ancak ortalama traderlar hala beklenen pozisyon boyutunun neredeyse iki katını elinde tutuyor. Buradan hareketle stratejistler, şu yorumu yapıyor:

Şimdi, fiyatlar pandemi dönemi giriş seviyelerine meydan okumaya başladıkça, bir kapitülasyon yönünde baskı artıyor. Bir tasfiye boşluğunda, bu büyük pozisyonlar en savunmasız olanlardır. Bu da sarı metalin daha da aşağı yönlü olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Ekonomik ve jeopolitik risklerin altın fiyatı üzerindeki etkisi

Bu arada, ABD perakende satışları Haziran ayında, Amerikalıların yükselen enflasyon ortamında daha fazla harcama yapmasıyla güçlü bir şekilde toparlandı. Bunun da yakın bir durgunluk korkusunu yatıştırması mümkün. Ancak ikinci çeyrekteki büyümenin ılık olduğu görüşünü değiştirmiyor.

Ayrıca AB, Rusya’nın altın ithalatını yasaklayacak yedinci yaptırım paketini değerlendiriyor. Yatırımcılar da, AB’nin bu paketi kabul etme potansiyel planını takip ediyor. Jim Wycoff, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Rusya, altınlarını başka ülkelere satabileceğinden, AB yaptırımlarının arz ve talep üzerinde büyük bir etkisi olmayacak. Altın’ın takas edilme niteliği oldukça fazla.

Jeffrey Halley: Altın hala kırılgan görünüyor

Piyasayı yorumlayan OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, altının, bu hafta daha güçlü bir ABD doları karşısında solduğunu söylüyor. Bu bağlamda analist, şu değerlendirmeleri yapıyor:

Ancak 1.700 dolar öncesinde geçici bir üs oluşturmaya çalışıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, 1.750 dolar bölgesi ile sınırlı rallilerle anlamlı bir yukarı yönlü momentum belirtisi göstermiyor. Daha büyük teknik resimde, riskler aşağı yönlüyken, altın hala kırılgan görünüyor.

ANZ Research: Altın fiyatı, Fed’in baskısı altında kalacak

ABD Merkez Bankası’nın en şahin politika yapıcılarından ikisi Perşembe günü, merkez bankasının bu ayki politika toplantısında 75 baz puanlık bir faiz artırımı daha desteklediklerini söyledi. Daha yüksek faiz oranları ve tahvil getirileri, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini yükseltir. ANZ Research, şu öngörüsünü paylaşıyor:

Altına yönelik yatırım talebi zayıflıyor. Altın fiyatı Fed’in büyük faiz artırımı beklentilerinin baskısı altında kalacak.

Commerzbank ekonomistleri, sarı metalde toparlanma bekliyor

Zayıf euronun karşısındaki ayna olan güçlü ABD doları altın fiyatını baskılıyor. Bununla birlikte, Commerzbank ekonomistleri sarı metalin önümüzdeki aylarda toparlanmasını bekliyorlar. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

AMB toplantısından enflasyonla mücadelede daha kararlı bir yaklaşımın benimseneceği ortaya çıkarsa, yüksek faiz oranları başlı başına faizsiz bir yatırım olarak altın için kötü haber. Ancak, altının dolaylı olarak kâr etmesi mümkün.

Daha yüksek altın fiyatı mümkün mü?

Ekonomistlere göre, piyasa katılımcıları giderek ABD’de bir durgunluk bekliyor. Bu nedenle, altının bundan gerçekten güvenli liman olarak faydalanması mümkün. Bu bağlamda ekonomistler, şu açıklamayı yapıyor:

Önümüzdeki aylarda ve çeyreklerde daha yüksek altın fiyatı öngörmemizin bir nedeni de bu. Bununla birlikte, bunun gerçekleşmesi için hala güçlü ETF çıkışlarının sona ermesi gerekiyor. Ayrıca, satın alma ilgisinin piyasaya geri dönmesi lazım.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir