Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.818
% 2.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.818
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Bitcoin Dar Aralıkta Sıkıştı! Ne Zaman Yükseliş Bekleniyor?

Bitcoin fiyatı, bu yıl ayı piyasasına yenik düştü 2017’nin zirvesi olan 20.000 doların altına derinleşti. Ancak bu hafta sonu tekrar psikolojik desteğinin üzerinde işlem görüyor. Bu esnada, 19.000 ile 22.000 dolar ile sınırlanan dar bir aralıkta sıkıştı. Peki lider kripto için yükselişten ne zaman söz edeceğiz?

Bitcoin fiyatı dar bir aralıkta mücadele ediyor

Piyasa koşulları hala kırılgan ve BTC tekrar 20.000 dolar fiyat seviyesinin altına geriliyor. Satış hacminin artması BTC’nin düşmesine neden oldu. Bitcoin geçen ay boyunca 22.000 ile 19.000 dolar arasında dalgalandı. Bu nedenle, düşüş tezini geçersiz kılmak için uzun bir süre boyunca 22.000 doların üzerinde işlem yapmak zorunda.

Bu süre zarfında, Lider kripto için birikimde düşüktü. Çünkü bu ayın çoğunda Bitcoin aşırı satım bölgelerinde işlem görüyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in yoğun volatilite aşamasından çıkıp çıkmadığını söylemek için çok erken. Fiyattaki dalgalanmalar, BTC’yi tekrar mevcut seviyesinin altına itiyor.

BTC dört saatlik grafik analizi

BTC, şu anda 20.700 dolardan işlem görüyor. Bu esnada grafiğinde artan bir kanal şekillendirdi. BTC’nin bir kopuşu başarılı bir şekilde tasvir edip etmediğini söylemek için henüz çok erken. Bu hareketin bir kırılma olarak kabul edilmesi için 22.000 doları kırması gerekiyor.

Genel direnç sırasıyla 21.000 ve ardından 22.000 dolar. Mevcut seviyeden, BTC’yi 19.000 dolar bölgesine ve ardından 17.000 dolara sürükleyecek. Bu arada, işlem gören BTC miktarı önemli ölçüde düştü. Bu da dört saatlik grafikte satış baskısının düştüğünü gösteriyor.

Teknik kısım

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, BTC yükselen bir kanalda yukarı doğru hareket ediyor. RSI, indikatörün düşen satış gücünü gösteren yarı çizginin üzerine çıkmasına neden olurken toparlanmayı resmediyor.

Devam eden satın alma momentumu ile BTC, düşüş momentumunu geçersiz kılacak. Bitcoin fiyatı, alıcıların fiyat momentumunu yönlendirdiğini gösteren 20-SMA’nın üzerinde işlem görüyor. Fiyat ayrıca 50-SMA’nın ve Bitcoin için son derece yükseliş olarak kabul edilen 200-SMA’nın üzerinde.

BTC, diğer indikatörlere göre MACD hakkında benzer bir okuma sundu. MACD, fiyat momentumunu belirler ve fiyatın yöneldiği yükseliş geçicine işaret eder. Yükseliş geçişi nedeniyle, indikatör Bitcoin için satın alma sinyali olan yeşil sinyal çubukları kaydetti. Alıcılar buna göre hareket etti, bu nedenle Bitcoin’in artan satın alma gücüdür. Parabolik SAR, fiyat yönünü ve mum çubuğunun altındaki noktalı çizgileri pozitif fiyat yönünü gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir