Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.330
% 4.77
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.330
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

DeFiChain Nedir? DFI Nasıl Alınır?

DeFiChain nedir? DeFiChain, DeFi’nin Bitcoin blok zincirinde büyümesini engelleyebilecek sorunlara çözüm oluşturmak için kurulan bir blok zincirdir. Bu sorunlar ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçilik olarak tanımlanmaktadır. Coinmuhendisi.com olarak bu makalede “DeFiChain nedir” sorusunu yanıtlayıp proje hakkında merak edilenleri yanıtlayacağız.

DeFiChain nedir?

Özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) endüstrisi için tasarlanmıştır. Non-Turing olarak tanımlanan bir blok zinciridir. DeFiChain ve kripto para birimi DFI, bir BTC çatalı olarak Bitcoin’in üzerine inşa edilmiştir. Proje ICO ile görücüye çıkmamıştır, staking yoluyla dağıtılmıştır. Bu durum fiyatın DeFiChain tarafından belirlenmediğini ortaya koymaktadır.

Non-Turing bir blok zinciri olmak, platformu finansal işlemler için önemli kabul edilen akıllı sözleşmelere daha az bağımlı hale getirmektedir. Bu nedenle, Ethereum’daki gas fiyatlarının artıp sistemin tıkanacağı dönemlerin yaşanmayacağı anlamına gelmektedir. Platform ayrıca kendi deyimiyle dünyanın en iyilerini yerine getirmektedir: Bitcoin’in yüksek güvenlik ve hash gücüyle çalışan Proof-of-Stake’i, hızlı ve ucuz işlemleri mümkün kılmaktadır.

DeFiChain’de neler yapılır?

DeFiChain, merkezi olmayan finans (DeFi) d’Appleri için tasarlanıp üretilmiştir. Buna göre, kullanıcılarına birçok farklı araç ve özellik sunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Lending: Kullanıcılar, teminatlı sistemler vasıtasıyla ödünç alıp verebilmektedir.
  • Wrapping of tokens: Doğrudan zincir üzerinde kripto varlıklarıyla çalışmak mümkündür.
  • Pricing oracles: Fiyatlandırma kehaneti sayesinde diğer zincirlerden ve kripto dışı pazarlardan veri toplamak mümkündür.
  • Exchanges: Kripto para birimleri arasında doğrudan eşler arası (P2P) ticaret yapılabilmektedir.
  • Teminatsız borç: İtibar ve doğrulanabilir kimlik bilgilerine dayanan krediler alınabilmektedir.
  • Temettü dağıtımı: Akıllı sözleşmelerle kullanıcılara otomatik yatırım ödemeleri yapılmaktadır.

DeFiChain’in toplam arzı ve mevcut fiyatı nedir?

Coingecko verilerine göre DeFiChain’in (DFI) toplam arz miktarı 1,200,000,000 DFI’dir. Dolaşımdaki arz miktarı ise 542,736,449 DFI’dir. Bununla birlikte projenin son 24 saatlik ticaret hacmi 31,221,635$ iken piyasa değeri 1,206,520,950$’dır. DFI şu anda kripto para borsalarında 2,30$ seviyesinden işlem görmektedir. Ancak Aralık 2021’de 5,61$ seviyesine kadar yükselmiş ve kendi fiyat rekorunu kırmıştır.

DeFiChain nedir? DFI nasıl alınır?

Platform şu anda çok sayıda kripto para borsasında işlem görmemektedir. Platforma yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, DeFiChain’in işlem gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. DeFiChain’in şu anda işlemde olduğu borsalar şu şekildedir: KuCoin, Bittrex ve Uniswap. Platforma yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, sıraladığımız bu borsalardan birinde hesap açmalıdır. Ek olarak yatırımcılar, cüzdanlarına USDT vb. bir kripto para eklemelidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir