Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.592
% 0.18
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.592
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Def-i mazarrat celb-i menafiden evladır

Başlığımız şimdiye kadar atılan başlıklardan birazcık farklı olsa da aslında bu sizlere çok sık yaptığımız uyarılardan birtanesi.

Anlamı ”zararları def etmek, faydalara talip olmaktan daha iyidir.” demektir.

Yani burdan neyi anlamalıyız?
Telegram gruplarımız başta olmak üzere diğer tüm topluluklarımızda katılımcılarımız kolay yoldan para kazanmanın ve güzel karlar elde etmenin peşinde. Elbette ki bunu hepimiz çok istiyoruz bunu istememiz çok normal fakat izlenimlerimize göre bu arzuyu içinde en çok taşıyanlar aynı zamanda en çok elindeki paradan da olan kişiler oluyor.

Peki bu nasıl oluyor derseniz, bunun çok farklı örnekleri olmasıyla birlikte en belirgin olanları sizler için anlatmaya çalışacağız.

Sinyal,pump-dump gruplarına dahil olmak

Araştırmaları,arkadaşının tavsiyesi veyahutta bir dolandırcının yönlendirmesiyle bu tarz gruplardan birisine dahil oluyor eğer şanslıysa 1-2 sinden kazanıyor eğer değilse büyük umutlar ile girdiği gruptan elindekinden de olarak büyük bir hüsranla gruptan ayrılıyor.

Pump ve Dump Yapacak Coinler Nasıl Bulunur?

Bu tarz gruplar farklı farklı sosyal medyalarda bulunmakla birlikte %90 gibi iddialı bir oranın üzerindeki kurulmuş gruplar yalnızca sizi dolandırmak üzere kurulmuştur. Kimisi vip grup adı altında belli bi ücret karşılığında sizi gruba aldıktan sonra grubu kapatıp kayıplara kaçmasıyla bilinirken kimiside allem edip kallem edip sizi cebinizdeki son umut dolu paranızdan da eder ve daha sonra sizi tüm medyalardan engeller. Bu ve benzeri gruplara kesinlikle bulaşmayarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Önsatış vaadiyle atılan linklere tıklayarak

Elbette dolandırıcıların türlü türlü oyunları hileleri varken burda bunların tamamını sıralamak imkansız fakat en belirgin olanları sizlere söylerek bir fikir edinmenizde yardımcı olabilirsek ne mutlu.

Bu vakamızda da sizlere özelden yazan ve nazik nazik durumu ifade eden üslubuyla sizin dikkatinizin çekmeyi başaran dolandırıcıdan bahsetmiş olacağız.

Sizlere dikkat çekici bir hesapla özelden yazar, halinizi hatrınızı sorar ve var olmayan bir önsatıştan bahsederek çok büyük kazançlar kazanma vaadiyle can alıcı son hamlesini yapar.

Telefon Dolandırıcılığına Karşı Neler Yapmalıyım? - Doğa Sigorta Blog

 

Zaten parasını katlamanın yollarını arayan herşeyden habersiz olan kullanıcılar çoğu zaman atılan link üzerinden tüm parasını yatırır ve dolandırıldığını fark ettiği o anı beklemeye başlar. Sonra artık iş işten geçmiş vaziyette çaresizce kalakalır.

Bizler zaten piyasada var olan tüm kazançlı önsatışlardan bahsediyoruz, kanalımızda önsatış ile ilgili yüzlerce videoya ulaşabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızı yakından takip ederek tüm bu fırsatlardan ilk önce sizler haberdar olabilirsiniz. O kadar ki eğer bir önsatış sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmadıysa ya öyle bir önsatış yoktur. Ya da scam çıkma olasılığı yüksektir. Bu konuda gönlünüz ferah olsun.

Destek olduğunu iddia ederek yaklaşan dolandırıcılar

Bu seneryoda da kullanıcılarımız bir sıkıntısından yakınarak topluluk grubumuza yazar ve destek talep eder. Bunu fırsat bilen dolandırıcılarda size özelden yazar ve konuyla ilgili yardımcı olacağını söyler. Hatta öyle ki profil fotoğrafını grup içerisinde var olan destek ekiplerinden birisinin fotoğrafını koyup ismini benzer bir isim yapar ve size bu şekilde güven vermeye çalışır.

Tüm bunları yaptıktan sonra konudan bağımsız bir şekilde 12 kelimeden oluşan özel cüzdan anahtarınızdan tutun borsa hesaplarınızın şifresine varıncaya kadar alakasız bilgiler talep ederler. Zaten canı burnunda olan madur kullanıcımız tüm boşvermişliği ile bu bilgilerinin tamamını verir ve zaten madur durumda olan kullanıcımız yapabileceği son hatasını da yapıp elindekilerden de olur.

Son dönemin dolandırıcılık yöntemi! Sipariş verdiğiniz anda tüm  şifrelerinizi ele geçiriyorlar

Bu konuyla alakalı olarak Siz destek ekibiyle iletişime geçmediğiniz müddetçe onlar size özelden asla yazmazlar. En güvenlisi sorununuzu ulu orta grup içerisinde sorup ordan çözüm bulmak ancak bu şekilde çözüme varılamadıysa özelden yazılır. Ancak siz yazmadan size özelden yazan kullanıcılara itibar edilmez. Çünkü iyi niyetli olma olasılığı çok çok düşüktür.

 

Uçacak kaçacak diyip fomo basanlar

Bu kısımda hiçbir araştırma, inceleme yapmaksızın sıfır bilgiyle gruba dahil olarak kısa yoldan para kazanmaya çalışan kullanıcımız, ilk gördüğü 5x 10x yatırım tavsiyesini alır ve tüm parasını yatırır. Sonra tamamıyla zarara uğradıktan sonra yana döne o tavsiye veren kişiyi ararda bulamaz.

Bizler bu fomo yapan kişileri uyarıyor ve bunu yapmalarına her ne kadar mani oluyor olsakta bir şekilde bir açıkta bu hataya düşen kullanıcılarımız oluyor bunu yapmaları sonrasında sonsuz pişman olmalarına sebebiyet verecektir. Gruptaki herkesi yatırım uzmanı, trader olarak görmeyin ve fikirleri bu derecede önemli görmeyin. Kendi stratejinizi yatırımınızı kendiniz belirleyin ve iyice araştırmadan ne olursa olsun hareket etmeyin.

Sosyal medya hesaplarından şu saatte uçacak coini paylaşıcam diyen sayfalar

Sizlerde muhakkak görümüşsünüzdür ki bazı sosyal medya hesapları üzerinden bazı fenomenler insanlara güzel kar ettireceğinden bahsettiği coinler paylaşırlar. Bunu iyi niyetli yapan sayfalar olsa da bunlar çok nadirdirler. Bizim burda dikkat çekmek istediğimiz konu insanlara belli bir saat verip o saat geldiğinde x bir coini paylaşıp herkesin onu almasını bekleyen fenomenler.

Pump ve Dump Ne Demek? - Altcoin Sezonu

 

Bu uzaktan bakıldığında gayet masum, yardımlaşmak için yapılan bir olaymış gibi gözüksede olayın aslı elinde tuttuğu ve zarar ettiği coinleri herkesin almasına dikkat çekerek belli  miktar pump yaptırarak zararını minimalize etmek.

Toparlayacak olursak

Bu yazmış olduğumuz başlıklar günümüzde var olan ve en çok dikkat çeken unsurlardan, bu ve bunun gibi daha niceleri var. Bizler bu makaleyi sizlere bir nebze olsun farkındalık oluşturmak için hazırladık. Bu konularda gerçekten en hızlı nasıl para kazanırım konusu kadar elzem.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi zararları def etmek (dolandırılmamak)  faydalara talip olmaktan iyidir (para kazanmak)

Blog sayfamızda bunun gibi daha birçok bilgilendirici içerik var bunlarıda mutlaka okuyup incelemeyi ve çevrenize bildiklerinizi anlatmayı ihmal etmeyin. Sağlıklı, huzurlu bol kazançlı günler dilerim.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir