Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.037
% 1.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.037
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Digital Currency Group (DCG) Hisseleri Tavan Üstüne Tavan!

DCG

Digital Currency Group (DCG) tarafından 2023 dördüncü çeyrek geliri, Bitcoin fiyatının yükselmesiyle %59 artarak 210 milyon dolara yükseldi. Şirket, Pazartesi günü hissedarlara gönderdiği bir mektupta, geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu çeyrekte önemli bir gelir artışı yaşandığını duyurdu.

DCG, Grayscale Investments’ın sahibi olarak özellikle Bitcoin’in yüksek varlık fiyatlarının gelirdeki artışta önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, dördüncü çeyrekte FAVÖK’ünün 2022’ye kıyasla 99 milyon dolara sıçradığını ve önceki dönemde eksi 7 milyon dolarda olduğunu açıkladı.

Şirketin hissedarlara yönelik mektubunda;

“2023 mali yılında DCG konsolide gelirini 749 milyon dolar, FAVÖK ise 275 milyon dolar arttırarak rekor seviyeye ulaşmıştır.”

Ayrıca, 31 Aralık 2023 itibarıyla DCG’nin yatırım portföyünün, tokenlar, Grayscale tröst hisseleri, girişim/fon yatırımları ve kamu özsermayesi dahil olmak üzere yaklaşık 975 milyon dolar değerinde olduğu ifade edildi.

Grayscale’in yeni dönüştürülen spot Bitcoin ETF’sinin milyarlarca varlığı yönetmesine rağmen, türünün en büyük fonu olmaya devam ettiği ve günlük spot Bitcoin ETF işlem hacminin üçte birinden fazlasını yönettiği de vurgulandı.

Bitmek Bilmeyen Genesis Davası

Son gelişmelerde, Digital Currency Group’un (DCG) borç verme birimi olan Genesis Global Holdco’nun yaklaşık bir yıl önce iflas koruması talep ettiği bildirildi. Bu durum, New York Başsavcısı’nın Genesis ve bir başka şirket olan Gemini ile birlikte DCG’nin 230.000’den fazla yatırımcıyı 3 milyar dolardan fazla dolandırdığını iddia ettiği bir dava ile sonuçlandı.

Geçen hafta bir DCG sözcüsü, bu iddiaların eski bir şikayetin yeniden dolaşıma sokulması olduğunu belirterek, “Burada yeni bir şey yok” dedi. Ancak, Genesis yakın zamanda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından açılan bir davayı sonuçlandırdı ve 21 milyon dolarlık bir ödemeyi kabul etti.

Bu gelişmeler, DCG ve bağlı kuruluşlarının hukuki sorunlarla karşı karşıya olduğunu gösterirken, şirketin gelecekteki faaliyetleri üzerinde de belirsizlik oluşturabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir