Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.614
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.614
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

CZ, Bu Büyük İsim Tarafından Destek Buldu!

changpeng zhao cz

BitMEX’in eski CEO’su, Binance’e uygulanan cezaların, kripto para ve blok zinciri teknolojisinin dönüştürücü etkilerine karşı kurumsal bir önyargıyı yansıttığını belirterek CZ desteğini açıkladı..


Substack hesabında yayımlanan son makalesinde, eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Binance ve kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’nun, ABD’de olduğu gibi muamele görmesinin nedeninin, kripto borsalarının – ve diğer merkezi borsaların – geleneksel Amerikan liderliğindeki küresel finans sistemine yönelik bir tehdit oluşturması olduğunu savunuyor.

Geçen hafta, Binance ve Zhao, yaptırım ve para transferi yasalarını ihlal etmekle suçlanarak 4,3 milyar dolarlık bir ceza ödemeyi kabul ettiler ve bu durum Zhao’nun CEO’luk görevinden istifa etmesine yol açtı. Mahkeme, Zhao’nun kaçma riski taşıdığını belirledi ve önümüzdeki yılın başlarına kadar ABD’de kalması gerektiğine karar verdi.

BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, yazısında, Binance ve CZ’ye verilen cezaların, büyük geleneksel finans kuruluşlarına uygulanan cezalarla kıyaslandığında “saçma” olduğunu ve “devlet eliyle cezalandırmanın keyfi doğasını” vurguladı.

2015 yılında ortaya çıkan 1Malaysia Development Bhd. (1MDB) skandalına atıfta bulunarak, “Eski Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, yönetimi altındaki Goldman Sachs’ın Malezya Başbakanı Najib Razak ve finansçı Jho Loh’a 10 milyar doların üzerinde bir parayı nasıl çalmalarına yardımcı olduğu konusunda aynı muameleyi gördü mü?” şeklinde bir soru sordu. Özellikle Goldman Sachs’ın 2020’de 2.9 milyar dolarlık bir para cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir