Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesinden ilk açıklamalar

Investing.com – Dün Kazakistan’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Başkent Astana’da Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nda Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Dün Moskova’da Rusya Enerji Haftası Forumu’nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’de büyük bir doğal gaz merkezi oluşturabileceklerini söyledi. Putin’den dünkü bu açıklamanın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yine benzer açıklamalar geldi

Liderlerin yaklaşık 1,5 saat süren görüşmesinin adından yapılan ilk açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’nin Avrupa’ya gaz tedarikinde en güvenilir rota olduğunu belirtti. Tahıl koridorundaki sevkiyattan fakir ülkelerin faydalanamadığını ifade eden Putin, “İstanbul anlaşması kapsamında Ukrayna tahılını alan ülkeler, Erdoğan’a minnettar olmalı.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın birlikte atacağı adımların bazı ülkeleri rahatsız edeceğini, ancak az gelişmiş ülkeleri mutlu edeceğini belirtti. Bu konuda iki ülkenin bakanlık düzeyinde birbirileriyle yapacakları çalışmaların faydayı artıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları:

  • Akkuyu çok önemli bir adım.
  • Akkuyu’nun birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecektir.
  • Sinop’la ilgili bir adım atılabilirse bu tabii çok daha farklı bir çarpan etkisi yapacaktır.
  • Akkuyu bizim %10 enerji ihtiyacımızı karşılarken Sinop da %10, toplamda %20 gibi enerji ihtiyacımızı karşılamada bu iki nükleer enerji santralinin dünyada çıkaracağı ses çok çok farklı olacaktır.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir