Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.548
% 0.34
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.548
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Binance, 21. dönem yakım işleminde 524 milyon dolar değerinde BNB yaktı

Investing.com – Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, düzenli yakım politikası gereği 21. çeyrek BNB yakım işleminin tamamlandığını duyurdu.

Binance, yakım aktivitesi sonucunda toplamda 2 milyonun biraz üzerinde BNB’nin yakılarak dolaşımdan çıkarıldığını aktardı. Böylece borsa, son çeyrekte 524 milyon dolarlık BNB yakımı gerçekleştirmiş oldu.

Binance tarafından yapılan duyuruya göre son çeyrekte 4.833,25 BNB, Pioneer Burn Programı aracılığıyla yakıldı. Binance, yakım programına başlarken 200 milyon adet olan token arzını 100 milyon BNB’ye indirme hedefiyle yola çıktı. İlk zamanlar yakım işlemlerinde ölçü, ilgili dönemdeki kârın belirli bir yüzdesini BNB olarak yakmaktı. Ancak zamanla yakılan miktarın yavaş kalması ve BNB’nin çeyreklik kârı hakkında yorumların artmasından sonra yakım politikasında bazı değişikliklere gidildi

Binance, bir önceki çeyrekte 2 milyon BNB’ye yakın bir miktarı yakarak dolaşımdan çıkarmıştı. Tabloya bakıldığında 15. çeyreklik dönemden bu yana yakım miktarlarını artırarak devam ettiği görülüyor.

Binance Smart (IS:SMART) Chain hack’i BNB fiyatını olumsuz etkiledi

Son çeyrekte büyük miktarda BNB yakılmasına rağmen aktivite, BNB fiyatı üzerinde çok etkili olmadı. BNB, piyasanın geri kalanıyla birlikte baskı altında kalmaya devam ederken bugün %5’e yakın değer kaybıyla 257 dolara kadar geriledikten sonra hafif toparlanmayla yeninden 260 dolar bandına geri döndü.

Diğer yandan Binance Smart Chain’in geçen hafta siber saldırıya uğraması, BNB fiyatına olumsuz yansıdı. Saldırı öncesi 300 dolar sınırına kadar yükselen kripto para, olumsuz gelen haberle yönünü aşağı çevirdi. Hack saldırısında yaklaşık 100 milyon dolarlık BNB’nin çalındığı bildirildi. Binance ise ağıyla ilgili hızlı bir güncelleme yayımlayarak güvenlik açığının geçici olarak yamalayan bir hard fork gerçekleştirdi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir