Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.984
% 6.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.984
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Cryptocom Güney Kore Lansmanını Erteledi!

Crypto.com, yerel düzenleyicilerin bildirdiği ziyaretin ardından Güney Kore’deki lansmanını ertelemeye karar verdi. Başlangıçta 29 Nisan olarak planlanan lansman tarihi, şirketin düzenleyici otoritelerle daha fazla diyalog kurmayı amaçlaması nedeniyle şu anda beklemede. Yeniden planlanan lansman tarihi kesin olarak açıklanmadı.

Crypto.com sözcüsü yaptığı açıklamada şirketin Koreli düzenleyicilerin politikalarını, prosedürlerini, sistemlerini ve kontrollerini tam olarak anlamalarını sağlama konusundaki kararlılığını ifade etti. Güney Kore’yi uluslararası borsaların girmesi zor bir pazar olarak tanıyan Crypto.com, Koreli kullanıcılara yönelik sorumlu endüstri ilerlemesini teşvik etmek için düzenleyicilerle işbirliği yapmaya olan bağlılığını vurguluyor.

Erteleme, Segye Ilbo’nun Güney Kore Mali İstihbarat Birimi’nin Crypto.com‘un yerel ofisine yaptığı ziyareti detaylandıran bir raporun ardından geldi. Ziyaretin, şirketin kara para aklamayı önleme tedbirleriyle ilgili sunduğu belgelerle ilgili dile getirilen endişelerden kaynaklandığı bildirildi.

Crypto.com daha önce, yerel lisanslı bir kripto borsası olan OkBit’in kapanmasının bıraktığı boşluğu doldurmayı amaçladığı Güney Kore’de yerel bir ticaret platformu başlatma planlarını açıklamıştı. OkBit’in ay sonunda faaliyetlerini durdurması planlanıyor.

Müşteri endişelerini ele alan Crypto.com, OkBit’in satın alınmasından bu yana Kore’de hiçbir yeni müşterinin katılmadığını açıkladı. Mevcut müşterilerin erişimi yalnızca para çekme işlemleriyle sınırlandırılmıştır. Özellikle OkBit’in satın alındığı sırada yaklaşık 900 müşterisi vardı ve herhangi bir AML ihlalinden bahsedilmemişti.

Yeniden planlanan lansman tarihi veya Mali İstihbarat Birimi’nin ziyaretinin onayı ile ilgili daha fazla ayrıntı Crypto.com tarafından hemen sağlanmadı. Benzer şekilde Mali İstihbarat Birimi, The Block’tan gelen sorulara yanıt vermedi.

Güney Kore, yerel yatırımcılara hizmet talep eden denizaşırı borsalara yönelik kısıtlamalar da dahil olmak üzere, kripto para birimi borsalarına ilişkin katı düzenlemeler sürdürüyor. Bu durum, Binance ve Crypto.com gibi şirketleri, genellikle yerel borsaların satın alınmasını da içeren yerel pazara giriş stratejileri izlemeye yöneltti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir