Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.745
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.745
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Fransız Yatırımcılardan Binance’e Dava

Binance Bitzlato

Fransız yerel basınında çıkan haberlere göre, Binance France ve ana şirket olan Binance Holdings Limited, Fransa’daki 15 yatırımcı tarafından yanıltıcı ticari uygulamalar ve usulsüz bilgi gizleme iddiasıyla dava ediliyor.

Fransız medyasında çıkan haberlere göre söz konusu davacılar 14 Aralık’ta yaptıkları bir şikâyette, Popüler Kripto borsasının ülke makamlarından lisans almadan önce kripto hizmetlerinin reklamını yaparak Fransız yasalarını ihlal ettiğini iddia etti. Fransa’nın finansal piyasa düzenleyicisi Autorité Des Marchés Financiers, Mayıs 2022’de borsaya dijital varlık sağlayıcısı olarak bir lisans vermişti. Lisans, kripto borsasının varlık saklama ve kripto ticareti gibi hizmetler sunmasına izin veriyordu.

Haber kaynaklarının bildirdiğine göre şikayet, “Binance French” olarak adlandırılan bir Telegram kanalı da dahil olmak üzere, borsanın lisansından önceki sosyal medya faaliyetlerini gösteren ekran görüntüleri içermekte. Davacılar ayrıca, TerraUSD (UST) çöküşünün ardından 2,4 milyon avronun üzerinde para kaybettiklerini iddia ederken, Borsanın yerel tokenınıda ABD doları destekli olarak tanıttı.

Binance’den Açıklama Geldi

Binance France, bir blog yazısında davayla ilgili sorulara yanıt verdi. Buna göre, şirket söz konusu dönemde Fransa’da herhangi bir tanıtım işlemi yürütmedi ve “Telegram gruplarının küresel topluluk forumları” olduğunu, kullanıcıların gönüllü olarak kanallar oluşturmasına ve bunlara katılmasına izin verdiğini belirtti.

Borsa ayrıca ülkedeki Terra stablecoin reklamına ilişkin soruları da yanıtladı. Şirket, reklamı Binance ile stake etmeyi “temel tokenleri değil, güvenli olanları” şeklinde sunduğunu belirtti. Borsa ayrıca, kripto ürünleri için her zaman piyasa riski uyarıları ve açıklamalarını daha da güçlendirdiğini belirtti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir