Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.342
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.342
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Tayland, 2025 Yılına Kadar Sanal Bankalara İzin Verecek

Tayland

Tayland Merkez Bankası (BOT), sanal bankaların ülkede ilk kez faaliyet göstermesine izin vermeyi planladığını açıkladı.

Bloomberg’in yaptığı habere göre, Tayland Merkez Bankası 2025 yılına kadar ilk sanal bankalara izin vermeyi planlıyor. Açıklamaya göre firmalar 2025 yılına kadar sanal bankacılık hizmeti verebilecek.

Merkez bankası tarafından yayınlanan ‘Sanal Banka Lisanslama Çerçevesine İlişkin Danışma” adlı eblgeye göre, sanal bankaların finansal hizmet sağlayıcıları olarak hareket etmelerine olanak tanıyacak başvuruların 2023’ün sonlarına doğru yapılması planlanıyor. Bu hamle rekabeti ve Tayland’ın ekonomik büyümesini artırmaya odaklanmakta.

Sanal bankalar için düzenlemeler ve denetim, lisanslama çerçevesi altında geleneksel ticari bankalarla aynı olacak. Ayrıca, nitelikli başvuru sahiplerinin belirli gereklilikleri karşılaması gerekecek.

“Sanal bankalar sorumsuz kredilendirme yoluyla dibe doğru bir yarış başlatmamalı, ilgili taraflara ayrıcalıklı muamele yapmamalı ve bir bütün olarak finansal istikrar, mevduat sahipleri ve tüketiciler için risk oluşturacak hakim piyasa konumunu kötüye kullanmamalıdır.”

Merkez bankasına göre, sanal bankalar ilk faaliyet yıllarında finansal sistemik riskleri önlemek için yakından takip edilmeyi içeren “kısıtlı bir aşama” altında olacaklar. Tayland Güvenlik ve Borsa Komisyonu kısa süre önce yatırımcı korumasını genişletmeyi amaçlayarak kripto için kuralları sıkılaştırma planlarını açıkladı. Kripto reklamları için katı bir dizi kılavuz da otorite tarafından geliştiriliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir