Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.447
% 2.25
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.447
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Contentos Nedir? COS Coin Ne İçin Kullanılır?

Contentos, merkezi olmayan bir dijital içerik ekosistemi oluşturmayı amaçlayan bir blokzinciri protokolüdür. Tüm üyelerin katkıları için adil bir tazminat kazanmalarını sağlamaktadır.

Contentos Nedir?

Dijital içeriğin gelecekteki Ethereum’u olmayı amaçlayan Contentos, bir blokzinciri protokolüdür. İçerik oluşturucular da dahil olmak üzere tüm üyelerin katkıları için adil bir tazminat kazanmalarını sağlayan merkezi olmayan bir dijital içerik ekosisteminin temelini oluşturmayı amaçlamaktadır. Contentos, her türlü içerik dApp’lerini de kabul etmektedir. Ayrıca Contentos, içerik oluşturmayı ve küresel çeşitliliği teşvik etmeye, içeriğin haklarını ve değerini kullanıcılara iade etmeye çalışan bir platformdur. Contentos, yazarların haklarını koruyarak dijital içeriklerin özgürce dolaşması, dağıtılması ve üretilip ticaretinin yapılmasına olanak tanımaktadır. Bunun yanı sıra, içerik üreticillerinin hak ettiği emeklerinin karşılığını almasını sağlamaktadır.

Karşılaşılan sorunları 4 başlıkta toplayan Contentos, bu sorunlara çözüm getirmek için hizmet vermektedir. Sözü edilen sorunlar; Eşit olmayan dağıtılmış kazançlar, şeffaf olmayan akış kontrolü, Telif hakkı korumasının eksikliği ve riskli kazançlar olarak dört başlıkta incelenmektedir. Contentos’un bu sorunlara getirdiği çözümler; P2P, merkeziyetsiz yayın kontrolü, izlenebilir telif hakkı işlemleri ve değiştirilemez kazanç sistemleri olarak tanımlanmaktadır. Diğer blokzincirlerden, içerik üretimine odaklandığı için ayrılmaktadır. Contentos, merkeziyetsiz bir gelir sunmaktadır. Bu sayede içerik üreticilerinin işi de kolaylaşmaktadır. Kullanıcılar, emeklerinin karşılığını alması ile kitlelere ulaşmalarında teşvik edilmektedir. Bu sayede daha fazla içerik oluşturulmakta ve protokolün de benimsenmesine katkı sağlanmaktadır. Blokzinciri sayesinde içerik üreticilerinin hakları korunmakta ve ihlaller tespit edilebilmektedir.

COS Coin Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Contentos projesinin yerel kripto para birimi, COS Coin’dir. COS Coin, Binance, IDG Capital, Matrix Partners, Node Capital gibi dev şirketler tarafından fonlanmaktadır. Geleceği parlak olarak görülen COS Coin, yatırımcıların da dikkatini çekmiştir. İçerik üreticileri, kısa video uygulaması ile video yayınlayarak ya da günlük görevleri tamamlayarak COS Coin kazanabilmektedir. Ayrıca COS, Contentos blokzincirindeki oylama, akıllı sözleşme yürütme için gas ücreti ödeme ve basit işlem ücreti için kullanılmaktadır.

COS Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

Contentos projesinin yerel kripto para birimi, COS Coin, birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, Gate.i.o, Binance TR, CoinEx, Bitrue, Bitexen, BitGlobal gibi platformlar verilebilir. COS Coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu platformlardan birine üye olmalıdır. Ardından, hesap oluşturma ve kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelidir. Alım satım sayfası üzerinden yatırımcılar istedikleri miktarda COS Coin satın alabilir. Yatırımcılar, satın aldıkları COS Coin’leri işlemlerde kullanabilir ya da daha sonra kullanmak üzere güvenli cüzdanlarda saklayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir