Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.670
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.670
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FTX’in kurucusu Bankman-Fried Bahamalar’da tutuklandı

FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dijital dolandırıcılık, menkul kıymet dolandıcılığı ve kara para aklama gibi suçlamalara istinaden Bahamalar’da göz altına alındı.

Reuters, haberine göre Bankman-Fried, ABD savcılarının suç duyurusunda bulunmasının ardından Bahamalar kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandı. Bahamalar savcılığı tarafından yapılan açıklamada Fried aleyhindeki suçlamaların resmi statü kazanmasının ardından tutuklama işlemini gerçekleştirdiklerini ve ABD’ye iadesi konusunda beklemede oldukları ifade edildi.

Bahamalar polisi ise Bankman-Fried’in Pazartesi günü Bahamalar’daki Albany, Nassau’da bulunan apartman dairesinde tutuklandığını açıkladı. Tutuklama haberi, ABD Manhattan Başsavcılığı tarafından da doğrulandı, ancak suçlamalar hakkında net bir açıklama yapılmadı. Sam Bankman-Fried’e yönelik suçlamalar ise konuyla bilgisi olan isimsiz kaynaklardan öğrenildiği aktarıldı. Başsavcılık ise yakın zamanda iddianamenin detayları hakkında bilgi verileceğini söyledi.

FTX kurucusu ABD komitesi önünde ifade verecekti

FTX kurucusunun tutuklanmasının ABD senato komitesi önünde video konferans yoluyla ifade vermesinden bir gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti. ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, FTX’in çöküşünü araştırmak için bugün başlayacak oturumda Bankman-Fried ve şu anki  FTX CEO’su John Ray’i dinlemesi planlanıyordu.

Sam Bankman-Fried, son günlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda başarısızlığının büyük bir kısmının kendine ait olduğunu kabul etti ve risk yönetimini iyi şekilde yapamadığını söyledi. Diğer yandan Fried, FTX’deki müşteri fonlarının Alameda Research’e aktarılması konusunda sorumlu olmadığını ve dolandırıcılık yaptığı yönündeki iddiaları reddetti.

Binance soruşturması yeniden gündemde

Bu gelişmenin yanında dünyanın en büyük kripto para borsası Binance hakkında da sıcak gelişmeler yaşanıyor. ABD Adalet Bakanlığı savcılarının, yaklaşık 2 senedir devam eden soruşturmalarda Binance ve bazı üst düzey yetkilileri hakkında kara para aklama konusunda bazı kanıtlar elde ettikleri söyleniyor. Ancak açığa çıkan gelişmelerde savcıların, henüz bu konuda hemfikir olmadığı da belirtildi.

Kripto piyasaları ise son gelişmelere göre yeni bir gergin ortamın eşiğinde gözüküyor. Sam Bankman-Fried’ın ifadesinde neler söyleyeceği merak konusu olurken Fried’ın söyleyeceklerine göre soruşturma kapsamı genişletilebilir.

Bunun yanında ABD savcılarının Binance hakkında olası bir resmi suçlaması, piyasadaki tedirginliği artırabilecek bir gelişme olarak yakından takip ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir