Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.086
% 4.57
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.086
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Conflux (CFX) Nedir?

Conflux (CFX) Nedir?

Conflux (CFX) nedir? Conflux, finans, Web 3.0 ve yeni bir açık kaynaklı dApp’ler protokolüdür. Conflux Proof-of-Work ve Tree-Graph yapısını birleştirmektedir ve kendisini hızlı, güvenli bir blok zinciri olarak tanımlamaktadır.

Bu makalemizde coinmuhendisi.com olarak Conflux (CFX) nedir? sorusuna detaylıca yanıt vereceğiz. Bunun yanı sıra proje hakkında merak edebileceğiniz diğer detaylarada değinmiş olacağız.

Conflux (CFX) Nedir?

Conflux (CFX) içerik oluşturucuların, toplulukların ve pazarların sınırlar ile protokoller arasında bağlantı kurmasını sağlar.

Batı ve Asya toplulukları ve ekonomileri arasında köprü kuran kamuya açık bir blok zinciridir. Projenin en dikkat çeken yönü şu anda Çin’de faaliyet gösteren devlet onaylı tek kamu blok zinciri olmasıdır. Bu vesileyle firma, Şanghay’daki Tree-Graph Araştırma Enstitüsü ile pazarda eğitim ve araştırmayı ilerletmede ciddi bir rol oynamaktadır.

Conflux, ilk dijital yuan’ı oluşturarak Çin hükümetinin Dijital Renminbi’yi test etme fırsatını sunmuştur. Ekip misyonlarını sınırsız ekonomi için bir katalizör olmaktır şeklinde açıklamış.

Conflux, evrensel DeFi ekosistemini güçlendirmek için merkezi olmayan ekonomileri birbirine bağlayan projeler için benzersiz bir avantaj sağlıyor.

Conflux (CFX) Nasıl Çalışır?

Conflux ağı insan müdahalesi ihtiyacını ortadan kaldırmak için Turing-complate akıllı sözleşmelerinden faydalanır.

Yeni nesil finansal aplikasyonlara, e-ticarete ve Web 3.0’a güç sağlamak için son teknoloji bir halk blok zinciridir.

Conflux (CFX) Avantajları Nelerdir?

Conflux (CFX) kullanıcılarına çok verimli bir ölçeklenebilirlik sağlar. Benzersiz fikir birliği mekanizması sayesinde ademi merkeziyetçilikten ödün vermeden yüksem verim sağlar.

Conflux (CFX) 3000-6000 tps kapasitesine sahip. Buna karşılık Ethereum 13-15 tps civarında tamamlayabilir.

Geliştiricileri, yeni geliştiricilerin katılımını kolaylaştırmak adına tamamen EVM uyumlu bir oluşturmaya özen göstermişler. Bu şekilde Conflux gelecekte daha güçlü ve sağlam Dapp’leri kuvvetlendirmeyi amaçlamaktadır.

Conflux (CFX) Kurucuları Kimlerdir?

conflux kurucularını inceleyelim

Conflux 2018’de Turing Ödülü’nün sahibi. Dr. Andrew Yao’nun araştırma labaratuvarında geliştirilen Tree-Graph fikir birliği algoritmasına dayalı olarak kurulmuştur.

Platformun kurucu başkanı koltuğunda Fan Long oturmaktadır. Öte yandan YuanJie Zhang ve Ming Wu ortak kurucu olarak geçmektedirler.

Conflux (CFX) Partnerleri Kimlerdir?

conflux partnerlerini inceliyoruz

Blok zinciri girişimi olan Conflux, Şanghay Bilim ve Teknoloji Komitesi ve şehrin belediye yönetiminin bir parçası olan Xuhui Bölgesi hükümetinden 5 milyon doların üzerinde bir araştırma hibesi aldığını görüyoruz.

Bunun haricinde özel sermaye şirketi Sequoia China, Huobi Group, Shunwei Capital ve Rong360 dahil olmak üzere Çin’deki önde gelen yatırımcılardan özel bir token satışı yoluyla 35 milyon dolar topladı.

Conflux (CFX) Yol Haritası Nasıldır?

conflux yol haritasını inceliyoruz

 

Conflux geçtiğimiz senelerde yol haritası çizip ona sadık şekilde ilerlemeye çalışsa da 2022 senesinin son çeyreğine kadar yol haritası paylaşılmış. 2023 Senesi ve sonrası için herhangi bir yol haritasının paylaşılmadığını görüyoruz.

Kendilerine ait sitede forum halinde geçmiş senelere ait yol haritası bilgilerine ulaşmak mümkün. İncelemek isteyenler için bırakmış olacağız.

Bağlantıya tıklayarak siteye gidebilirsiniz

Conflux (CFX) Tokenomiki Nasıldır?

Toplam 5 trilyon CFX Token arzı var.

CFX token dağıtımında,

  • %40’ı Ekolojik fona,
  • %36’sı Kurucu ekibe ve tohum yatırımcılara,
  • %16’sı Özel yatırımcılara ve Vakıf rezervlerine
  • %8’i  topluluk fonuna gidiyor.

Conflux (CFX) Nasıl Satın Alınabilir?

Conflux (CFX), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Coinmarketcap güncel Conflux(CFX) verileri: 

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir