Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.229
% 6.01
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.229
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Coinmuhendisi-Heroes Chained AMA Özeti

Coinmuhendisi-Heroes Chained AMA Özeti

17 Ağustos 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak  AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz Heroes Clained proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Heroes Chained yetkilisi şunları aktardı ve projeden kısaca bahsetti:

Mevlüt DİNÇ :

Benimki çok uzun hikaye, kitap bile yazdım ama şöyle bir özet paylaşayım, gerisini de umarım kitabımdan okursunuz :)))
Tüm geliri Darüşşafaka’ya bağışladım.

40 yıllık İngiltere ve Türkiye’de oyun geçmişim var. En son yazdığım
‘Hayat Bir Oyun’ kitabımda yaşam ve başarı öykümü paylaşıyorum.

Bu kitapta, daha önce bilgisayar konusunda bilgisi ve
eğitimi olmayan, bilgisayar oyunlarına da
ilgi duymayan birinin nasıl dünya çapında ünlü bir oyun yazarı
olduğuna tanıklık edeceksiniz.

İngiltere’deyken bir arkadaşımın ısrarıyla satın aldığım oyun
bilgisayarı ZX Spectrum ile bu yolculuğa başladım,
hiç kimsenin yardımı olmaksızın kitap ve dergilerden
oyun programlamayı öğrendim.

Kısa sürede dünya çapında başarılı işlere imza atıp,
İngiltere’de “Yılın Oyunu” ve “En İyi Programcı” ödüllerini aldım.
Aynı zamanda İngiltere’nin saygın kurumlarından
BAFTA’nın da bir üyesi oldum ve profesyonel oyun
Sektörünü oluşturmak için 2000 yılında Türkiye’ye döndüm.

Şu sıralar söyleşi ve kitap imza etkinlikleri ile gençlere destek oluyorum. Ayrıca Heroes Chained oyun projemizde çalışan ekibimize de katkı sağlamaya çalışıyorum.

Erhan:

Tabiki. Boğaziçi Üniversitesi Fizik mezunuyum. Mezuniyet sonrası bir yandan IT sektöründe iş hayatına atılırken bir yandan da İTÜ Bilgi Teknolojileri yüksek lisansına başladım. Belli bir tecrübeden sonra abimle beraber KodA Bilişim AŞ’yi kurduk ve orada CEO olarak görev aldım. Firmamız kısa sürede kendi alanında Pazar liderliğine ulaştı. 500’den fazla çalışanıyla alanında Türkiye Pazarı’nın %90’ı, dünyanın en büyük firmalarından birisi. 2017 yılında blockchain ile tanıştım. BC kısa sürede hobilerimden birisi haline geldi. Zamanla bc üzerindeki uygulamaları incelemeye başladım ve oyunların bc ye çok uyduğunu gördüm. Aynı zamanda çocukluğumdan beridir bir oyuncu olarak 2020 yılının sonları gibi bc tabanlı oyun geliştiren bir oyun şirketi kurmaya karar verdim. Abim, Salih, Mevlüt abi ve diğer ortaklar ile birlikte yola çıktık. Heroes Chained bizim ilk oyun projemiz. Umarım çok uzun yazmamışımdır:)

 

Coinmuhendisi tarafından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Heroes Chained  yetkilisi tarafından sorular cevaplandı

 

TWITTER SORULARI

S1: Oyundaki nft’ler nelerdir ve nft’nizi aldığımda hangi önceliklere sahip olacağım? @Mehmet_1w3qe2

C1: Oyunumuzda özel bir ırk olan Mayinhara karakteri, landler, eşyalar, silahlar gibi NFTler yer almakta. Bu NFTler sahiplik özelliği taşımasının yanı sıra bazı oyun içi ve oyun dışı avantajlar da sağlayabilmekteler. Örn, Mayinhara karakterlerinin oyun içinde ölümsüz olmaları, oyun içi harcamalarda %25 indirim sağlamaları, o ırka has bazı yeteneklere sahip olmalarının yanı sıra stakinglerde %30 boost etme, mini gamede görevler yaparak bir nevi pasif gelir elde etme ve nft kazanma gibi ana oyun dışında da bir çok avantajları bulunmaktadır. Bitti:)

S2: Oyunda kazanmak önemli ama benim için kazanırken eğlenmek de önemli. “HeroesChained” oyunun eğlenceli yönlerine ne ölçüde odaklanıyor? Oyunu kripto olmayanlar da dahil olmak üzere herkes için uygun hale getirmeye yardımcı olacak ne gibi önlemler var? 

C2: Daha ilk günden blockchain oyunları arasında fark yaratacak play&earn konseptini getirdik. Bu kazanmak için oynamak yerine eğlenmek için oynamak, oynarken de blockchain teknolojisinin getirdiği sahiplik, paylaşım vb avantajlarından yararlanarak kazanmak şeklinde. Oynamaktan keyif alınmaması durumunda hem geleneksel oyuncuları çekmenin imkansız olduğuna hem de sadece kazanmak için oynamanın sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz. Oyunumuzda custodial wallet desteği ve kullanıcı dostu arayüzler sayesinde non-crypto oyuncularda rahatlıkla oyunumuzu oynayabilecekler.

Play&Earn nerdeyse Play2Earn yerine kullanılmaya başlandı, bu da bizi çok mutlu ediyor. Bitti. :)))

S3: Projenizi detaylı olarak incelediğimde, gelecek için kilit planlar olarak yeni ortaklıklar ve işbirliği anlaşmalarından bahsettiğinizi okudum. Mevcut ortaklıklarınızdan birazcık bahseder misiniz? Halihazırda hangi proje veya kuruluşlarla iş birliğiniz var?@FerudunKonak

C3: Güzel bir soru teşekkürler. Yatırımcı ve iş ortaklarımızı seçerken projeye katma değer sağlayacağına inandığımız kişi ve kurumları seçmeye özen gösterdik. Örn Avalanche önemli bir mainnet olarak projemizin ortakları arasında. Bir mainnetin bir projeye yatırım yaptığı oldukça nadir görülen bir olaydır. Mainnetin ortaklığı, gerek güven açısından gerekse o ekosistemdeki diğer projelerle işbirliği açısından oldukça önemli. YGG SEA, GGG, Avocado Guild gibi dünyanın en büyük guildleri; OKX , Kucoin , Paribu gibi önemli exchangelerin yatırım şirketleri gibi yartırımcılarımızın yanı sıra DOTA dünya şampiyonu gibi oyunumuzu sevdirebilecek bireysel yatırımcılarımız bulunmakta. Farklı katma değerler sağlayabilecek bu ortaklarımızın destekleri ile oyunumuzun geniş kitlelere ulaşmasının, ekosistemde önemli işbirlikleri yapabilmemizin daha kolay olacağına inanıyoruz. Bitti:)

S4: Mobil oyunlar bu yıl ve muhtemelen gelecekte popüler çünkü bunlar basit ve her yerde ve her zaman oynanabiliyor. Oyununuz Playstore/Appstore’da satışa sunulacak mı? Bu sefer @HeroesChained’i nasıl oynayabilirim?@Nurahme26898912

C4: Kesinlikle. Aynen Play&Earn konseptini ilk günden nasıl gündemimize aldıysak mobil versiyonu da aynı şekilde önemseyip gündeme aldık.

Bu nedenle Oyunumuzda mobilde oynamaya elverişli keyifli bir oyun olarak dizayn edildi. Oyunumuzun pc ve mobil versiyonları olacak. Bitti. :))

S5: 2021 Aralık ayında düzenlenen Avalanche Hacks etkinliğinde takımınınızın şampiyon olduğu haberini gördüm,öncelikle tebrik ederim.Bu süreci biraz anlatır mısınız bunu nasıl başardınız?Şampiyonluğun projenizin vizyonu açısından değerlendirir misiniz? @mehmet_35s

C5: Mevlüt abinin de dediği gibi blockchainde fark yaratmak ve geleneksel oyuncuyu da çekebileceğimiz play2earn’e alternatif play&earn konseptini daha ilk günden hedef haline getirdik ve bunu başarabilmenin yolunun rüya takımdan geçtiğini biliyorduk. O nedenle ilk iş kolları sıvayıp iyi bir ekip kurmaya başladık. Blockchain tarafında kullanabileceğimiz içimize sinen bir çözüm bulamayınca oyun tarafındaki başarılı ekibimiz gibi blockchain tarafındaki ekibimizi de kurmaya karar verdik. Çok tecrübeli ve yetenekli kişilerden oluşan ekibimiz ile geçen sene sonunda katıldığımız ilk Avalanche Hackathonun’da şampiyon olarak o taraftaki yetkinliğimizi de göstermiş olduk:) Neticede blockchain üzerinde bir uygulama geliştirdiğinizde temelde bunun iki bacağı olduğunu bilmemiz gerekiyor. Uygulamanın kendisi ve blockchain geliştirme tarafı. Her iki tarafın da iyi olması projenin başarısı açısından oldukça önemli. Bu noktada her iki ekibimiz de oldukça güçlü oldukları için şanslıyız. Buradan her iki ekibimizdeki kahramanlara da selam yollayalım. Bitti:)

 

TELEGRAM SORULARI

S1: Oyun tokenleri şu an listeli mı ? Jetonlarınızın toplam ve dolaşım arzı ne kadar? Gelecekte geri satın alma sistemi veya token yakma olacak mı?

C1: Evet. Huobi, Gate io Whitebit, Trader Joe ve Pangolin üzerinden alım satımı yapılıyor. Arz sabit olup toplam arz 100 milyon, dolaşımdaki arz yaklaşık 13 milyon.

S2: Kapalı beta çok güzeldi ama yanında bazı buglarda vardı. Şahsen ben de oynadım ve bugsuz bir versiyonda tekrar oynamak isterim. Yakında daha az bug olan bir beta düşünüyor musunuz?Emre Kaya

C2: Gerçekten kapalı beta ile ilgili oyunculardan oldukça olumlu dönüşler aldık. Yakın zamanda buglardan mümkün olduğunca arınmış hali ile bir open düşünüyoruz yakında duyurusunu yapacağız:) Rresmi kanallarımızı takip edebilirsiniz. 🙂

S3: Bu yıl bitmeden gerçekleştirmeyi hedeflediğiniz veya gerçekleştirmeyi planladığınız en önemli gelişmelerden bahseder misiniz?Yavuz Barutcu

C3: Yeni MayinHara NFT satışı, Land satışı, open beta, exchangelerde yeni listelenmeler ve oyunun releasi!:))

S4: Mevlüt Bey’in Türkiye’nin oyun sektöründe ayrı bir yeri olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumuzda oynadığımız pek çok oyunun başında o varmış, tabii biz bunu büyüyünce anlamıştık. Belki de o projelerde görevi olan bazı arkadaşlarınızla, Heroes Chained’de halen çalışıyorsunuz. Peki, oyununuzda eski projelerinizle ilgili esintiler var mı? Oynayınca biraz da olsa maziye gidebilir miyiz 🙂Yusuf

C4: Erhan’ın beni projeye dahil olmamı istemesinde en önemli nedenlerden biri ben 22 yıl önce ülkemdeki serüveni başlattığımda benim İTÜ’de kapı komşum olarak izlemesinden kaynaklanıyor. Tüm çalışmalarıma tanıklık etti abis Ersin ile birlikte, yıllar sonra birlikte böyle önemli bir projede çalışarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek hem büyük sorumluluk yüklüyor hem de müthiş gurur kaynağımız oluyor.
Dahil olduğum her oyunda eğelnece unsurunu ve oyuncuyu en ön sırada tutmuşumdur. Heroes Chained’de de elimizden geldiğince eğlenerek oynamayı sağlamaya çalışacağız.

S5: Heroes Chained RPG oyununda kullanıcılarınızın sosyalleşebilmesi için nasıl bir strateji uygulamaktasınız?Topluluğunuz da bulunan oyuncuların maddi ve manevi gereksinimlerini karşılayabilmek adına küresel yada yerel airdrop tarzı etkinlikler düzenlemeyi planlıyor musunuz? @omerfraydin

C5: Oynayanlar bilir, İstanbul Kıyamet Vakti ülkemizin ilk MMORPG’si, dolayısıyla ilk blockchain tabanlı oyunumuza da RPG öğelerini ve gerçek zamanlı müdahale ile yeni soluk getirmeyi amaçladık.
İlerleyen zamanlarda eklenti paketleri ile PvP.

Detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirler. https://t.me/HeroesChainedTR https://twitter.com/HeroesChained

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir