Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.924
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.924
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Coinmuhendisi-BinaryX AMA Özeti

Coinmuhendisi-BinaryX AMA

12 Ocak 2023 tarihinde Coinmuhendisi-BinaryX AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz BinaryX proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz BinaryX yetkilileri şunları aktardı.

Herkese merhabalar ben Yunus. BinanceLive platformunda BinaryX Official kanalında canlı yayınlar yapmaktayım. Ayrıca Binaryx için bölgesel danışmanlık da yapmaktayım.

Herkese merhaba, ben BinaryX’ten “Emir Türkiye ve Global topluluk Adminiyim. 1.5 yıldan uzun süredir Bnx ile çalışıyorum.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak BinaryX proje yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1: Kendinizi tanıtıp, geçmişinizden ve BinaryX üzerinde çalışan ekipten bahseder misiniz ?

C1: Herkese merhaba, ben BinaryX’te “Emir başta söylediğim gibi. Türkiye ve Global topluluk Adminiyim . 1.5 yıldan uzun süredir BinaryX için çalışıyorum .BinaryX’in hakkında şimdi size kısaca bilgi vereyim.

BinaryX, CyberDragon ve CyberChess’in adında iki metaverse oyununu barından GameFi platformudur.

BinaryX, ilk olarak merkezi olmayan bir türev ticaret sistemi DEFİ olarak başladı. GameFi’nin gelişen popülaritesini ve metaverse olan ilgiyi kabul eden ekip, yavaş yavaş merkezi olmayan video oyunları geliştirmeye evrildi ve şimdi Web2 oyun geliştiricilerini Web3’e köprülemek için IGO hizmetleri sunan bir GameFi platformu olarak faaliyetlerine ayrıca devam ediyor.

BNB Zincirindeki en iyi 10 projeden biri olan yönetim tokenimiz $BNX, 100.000’den fazla token sahibine ve aylık 15K aktif cüzdana sahiptir. Ayrıca, 300 milyondan fazla piyasa değeri ile BNB zincirindeki ticaret hacmi bakımından en büyük metaverse projelerinden biridir. Grafiğini incelediniz mi bilmiyorum ama $BNX, ayı piyasasına rağmen sürekli olarak güçlü bir performans sergiledi.

S2: Yakın zamanda yeni bir CyberChess oyununu çıkartığınızı biliyoruz. Bize CyberChess hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

C2: Yeni çıkan Cyberchess oyunumuz GameFi alanında oynaması ücretsiz, oyna ve kazan temelli otomatik satranç strateji oyunudur.
CyberChess, diğer oyunlar gibi oyuncuların ilk yatırım yapmak zorunda kalmadan oyunu oynamaya başlamalarına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Şu anda oyuna ilk 3 gün verilen hediyelerle ve promo kodu ile yatırımsız başlayabilirsiniz.

En çok oynanan ve asıl getiriyi sağlayan mod ranked modudur. Girmeden önce en az 5 Hero kartınızı seçerek diğer 7 oyuncuya karşı raundlar usulü ile savaşmaya başlıyorsunuz.
Bu Hero kartlarını Summon bölümünden isterseniz Gold ile summon yapabilir yada marketplace pazarından alım-satım yapabilirsiniz. Her oyuncunun Ranked maçı lobisinde 5 canı oluyor ve oyun sahada 1 kişi kalana kadar devam ediyor. Oyunun sonunda sıralamaya göre herkese puanları dağıtılıyor. Bu puanlar üzerinden de Bronze-Silver-Gold-Platinium-Diamond gibi lig sıralamaları oluşturuluyor.

Ranked modunda her hafta pazar günleri ödüller BNX coin’i cinsinden oyuncuların oyun cüzdanlarına dağıtılmaktadır. Oyuncunun lig sıralamasına göre ödüller değişmekte ve bu ödüller her pazar twitterdan duyurulmaktadır.

S3: Piyasadaki diğer mevcut oyunlara kıyasla Cyberchess’in rekabet avantajı nedir?

C3: Cyberchess’i geliştirmek için 3 tasarım ilkesini kullandık. Bunları şu şekilde sıralayım.

Stratejik ve rekabetçi olmak- Topluluğumuzdan aldığımız geri bildirimlerden sonra Cyberchess’i oluşturmak için başladık.Topuluk daha taktik ve stratejiye dayalı bir şey istediklerini söylediler. CyberChess, esasen CyberDragon’dan bir adım öndedir ve daha karmaşık oyundur. Kahramanlar ve beceriler açısından daha fazla özelleştirme içerir.

Daha düşük giriş engeli – Mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında, oyuncuların oyuna başlaması için ilk yatırım ve gaz ücretleri gibi ek ücretler konusuna çok önem verdik ve bazı oyun modlarını tamamen ücretsiz ve para kazanılabilir şekilde tasarladık.

Daha iyi kalite – Pazar hızlı hareket ediyor ve web3 oyunlarının kalitesi de hızla arttı. Bu amaçla, geleneksel oyun alanından daha fazla oyun geliştiriciyi ekibimize dahil ettik.

S4: Cyberchess teki oyna ve kazan mekanizmasını daha açık bir şekilde açıklayabilir misiniz?

C4: Tamamen oyunculardan gelir elde etmeye odaklanan p2e oyunlarından farklı olarak bizim oyunumuzun odak noktası, kazanmak ve eğlenmek arasında bir denge kurmaktır. Bu, oyuncuların ücretsiz olarak rahatça oynayabilecekleri, rekabet edebilecekleri ve isterlerse kâr için oynamak için kazanma modlarını etkinleştirebilecekleri bir ortam yaratmak anlamına gelir.

Bu GameFi modeli, yatırım yapmak istemeyen ilk kez oynayan oyuncular için GameFi ‘a giriş engelini azaltır. Yani böylelikle ilk yatırımı olmayan herkes oyuna giriş yapmakta özgür olur.

Nispeten yeni bir konsept olmasına rağmen, CyberChess gibi oyuncuların ücretsiz oynayabileceği ve hatta belirli seviyelerde rekabet edebileceği oyunlarda zaten benimseniyor, gerçekten de oyuncuların ihtiyaç duydukları tek şey metamask cüzdanlarını doğrulamak ve oyuna başlamak.

S5: Son zamanlarda projede karşılaşılan herhangi bir zorluk / engel var mıydı?

C5: Bildiğiniz gibi, 2021’in sonlarından bugüne kadar kripto piyasında ayı piyasası yaşıyoruz ve bu sadece bizim için değil tüm endüstri için zorlayıcı oldu. Oyna kazan modelinde , Axie Infinity’nin düşüşünün yanı sıra kitlesel göç dalgaları yaşayan diğer birçok oyun projesi gerçekten çok zor zamanlar yaşadı ve projeler sorgulandı.

Bu dönemi atlatmak için stratejilerimizi birden fazla kez değiştirmek zorunda kaldık. Yılın başlarında, projemiz için daha sürdürülebilir bir model bulmaya odaklandık. Topluluğumuzla yoğun istişareler ve bir DAO oyu sayesinde, Ocak ayında kripto piyasası çöküşü sırasında neredeyse büyük bir çöküşten kaçınmayı başardık.

Ayrıca Mart ayında bir gamefi platformu olma yolundaki yol haritamızı vurgulayan bir teknik inceleme yayınladık. 3. taraf oyun geliştiricileri için pazar yeri, yan zincir ve IGO hizmetleri gibi platform hizmetleri sunan çeşitli kullanıcı tabanımız için gelişmiş özelliklere sahip daha fazla oyun türü yayınladık.

Oyuncularımız, yatırımcılarımız ve geliştiricilerimiz için güvenilir bir hizmet sağlayıcı olma yolunda adımlar atarken, kullanıcı tabanımız için daha iyi oyun deneyimleri sağlamaya devam etmeyi umuyoruz.


Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve BinaryX yetkilisi
tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve BinaryX  yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

TWITTER SORULARI

S1:  #BNXtoken sahipleri oyunda ne kadar ayrıcalık tanınıyor olucak? Veya #BNX tokene sahip olmayan bir oyuncu ücretsiz bir şekilde oyununuza dahil olup gelir elde etmesi mümkün mü? bize lütfen oyununuzdan en kolay şekilde nasıl gelir elde edilebilir anlatır mısınız? (@IsmetAma)

C1: BNX token’ı oyunda Ranked modunda her hafta pazar günü sıralamalara göre kullanıcılara dağıtılıyor. Bir oyuncunun Cyber Chess oynayabilmesi için Metamask cüzdanını bağlaması yeterlidir.

Daha sonrasında ona hem oyun tarafından hem de topluluklara özel kodlar ile ana sayfada ödüller hediye edilecektir ve bu sayede yatırımsız bir şekilde başlayabilecektir.

Bu hediyelerle oluşturacağınız takım ile, Ranked modunda savaşarak haftalık BNX ödüleri için mücadele edebilirsiniz.

S2: #Play2Earn projeleri arasında birçok rol yapma oyunu bulunuyor, oyuncularınıza ve yatırımcılarınıza nasıl bir oyun deneyimi sunuyorsunuz? Oyunu herkes için kolayca erişilebilir hale nasıl getireceksin? (@bekirlastik)

C2: Oyuncularımıza para kazanmalarının yanında , eğlenebilecekleri de bir oyun deneyimi sunma amacındayız. Oyunu herkes için kolay erişilebilir hale getirmek için hiç yatırım yapmadan da oyunundan para kazanılabilir olarak tasarlardık.

Cyberchess ‘de gerçektende sadece cüzdanınızı bağlayarak ranked modda haftalık ödülleri toplayabilirsiniz. Ayrıca promo kodlarla hero ve skill de ücretsiz alabilirsiniz.

S3: Bildiğimiz gibi, bu zamanlarda piyasada birçok hack olayı yaşanıyor. Ve biz yatırımcılar yatırım yaparken açıkçası biraz tereddüt ediyoruz Kendinizi bu tür hack olaylarından nasıl korursunuz? Ekibiniz yeterince deneyimli mi? (@zubeyrkayaa)

C3: Bu tür olaylardan korunma amaçlı bu işin en iyilerinden biri olan Salus Securtiy firmasıyla çalışıyoruz. Ekibimiz Binance Labs tarafından da desteklenen Game-fi alanında tecrübeli kişilerden oluşmaktadır.

S4: BinaryX’in ileride ki planlarını bizlere bahseder misiniz? BNX’in bu kadar fazla düşüşü insanları korkuttu bu neden oldu? Türk toplumuyla ilgili ilerleyen zamanlarda ne gibi planlarınız var? Ve son olarak oyununuzun grafiklerini daha fazla geliştirmeyi düşünüyor musunuz? (@eminctnksn)

C4: Gelecek planlarından bahsetmek gerekirse İlk olarak, platform ve geliştiriciler tarafında, gelecek vadeden gamefi geliştiricilerine bir dizi hizmet ve araç sağlamak istiyoruz, örneğin: GameFi için özel olarak optimize edilmiş yan zincir ve ayrıca oyuncuları, geliştiricileri ve yatırımcıları birbirine bağlamayı amaçlayan IGO platformu.

İkinci olarak, oyun tarafında BinaryX, mevcut oyunlarımıza yatırım yapmaya ve genişleyen oyuncu tabanımız için yeni türler geliştirmeye devam edecek. Oyun seçeneklerimizi genişletmeyi ve her seviyeden oyuncunun oyunlarımızı oynayabilmesi için daha çeşitli hale getirmeyi umuyoruz.

Fiyat düşüş olayına gelince ise Bazı gruplar, Aralık ayında planlanmış bir BNX kilidinin açılacağı haberini aldılar ve kötü niyetli söylentiler yayarak bize karşı kısa bir kampanya düzenlediler. Ne yazık ki bizim için bu söylentiler viral oldu piyasayı korkuttu.

Kripto para piyasalarında Türkiye pazarına ve topluluğa çok önem veriyoruz ve çalışmalarımızda her zaman öncelik veriyoruz.

Yakın zamanda çıkacak Cyberland oyununda , oyun grafik kalitemizi oldukça artırdık artırdık .Oyunun trailer’ı yayınlandı. Grafikler hakkında bu videodan fikir alabilirsiniz.

https://www.binaryx.pro/cyberland

S5: Gelecek vaat eden gamefi projelerini ölçeklendirmek ve blockchain oyun sektörüne daha fazla yenilik getirmek için altyapı desteği, bir DAO yönetişim sistemi ve topluluk oluşturmayı hedefliyorsunuz. Bu hedeflere ne zaman, nasıl ulaşırsınız ? (@numan_kadir)

C5: Tüm büyük kararları topluluğumuzun katılımıyla hali hazırda zaten DAO oylaması ile alıyoruz . BNX holderlarının tamamı bu DAO oylamalarını katılarak kendi kararlarını veriyorlar .

Bu soru çok güzel oldu çünkü 2 gün önce bir DAO oylaması yaptık ve yakın zaman BNX token 1:100 oranında bölünmesi kararı alındı.

Token bölünmesi sonrası aynı şekilde Binance ve diğer borsalarda aynı şekilde listelenecek. Bölünme sonrasında talebin artacağını ve stabil bir yükseliş bandında gideceğimizi düşünüyoruz .

Bu topluluk ve BNX token için önemli ve güzel bir karardı.


TELEGRAM SORULARI

S1: Telegram geubunuzda Cyberchess ve Cyberland temalı Caps yarışmaları düzenliyorsunuz. #BinaryX Topluluğu bu gibi etkinliklerden memnun mu? Telegram grubunuzda Türk topluluğu için daha fazla etkinlikler olacak mı? #412 (@USAL8)

C1: Topluluk içinde ödüllü bir çok etkinlik düzenliyoruz ve düzenlemeye de devam edeceğiz. Topluluk içindeki aktif oyun oynayan ve etkinliklere katılan arkadaşlara CNFT ödülleri veriyoruz. Topladığınız her CNFT için belli oranda airdrop alıyorsunuz.

S2: Auto Chess oyunlarında kombinasyon çok önemlidir. Bu yüzden CyberChess’te de rastgele NFT almak yerine belirli NFT’leri kombine etmek ekstra kazanç fırsatı sağlar mı? (Beyza Güneş)

C2: Çok önemli bir noktaya parmak bastınız. Oyunda strateji herşey diyebilirim. Özellikle yeni başlayan ve yatırım yapmak isteyen oyunculara her zaman bize veya gruptaki diğer tecrübeli oyunculara danışmasını tavsiye ederiz. Çünkü başlangıçta yapacağınız hero seçimleri sizin bundan sonraki stratejinizi belirleyecek. Bu yüzden bende haftada 2 gün BinanceLive’da yayınlar yapıyorum. Türkiye’ye özel oyun topluluğumuza da katılmak ve ekstra ödüller kazanabilmek için gruptan danışabilirsiniz.

S3: Yakın zamanda Cyberland oyununu çıkardığınızı duyduk . Cyberchess te aldığımız herolar bu platforma da aktarılacak mı ? Cyberland hakkında da kısa bilgi verebilir misiniz ? (@nurullahhjoggjj)

C3: Evet Yakın zaman da en yeni oyunumuz Cyberland çıkacak. Cyberland de kendi metavers dünyamızda arsa sahibi olabileceğiz. Aynı zamanda nasıl Cyberdragondan karakterlerimizi Cyberchess e sorunsuz taşıdıysak aynı karakterleri sorunsuz Cyberland e de taşıyacağız.

S4: İngilizcesi iyi olmayan kullanıcılar için Türkçe dil seçeneği konusunda çalışmalarınız varmı?(Avax)

C4: BinaryX global grubun yanında 12 farklı yerel topluluk telegram grubu bulunuyor .Bunun yanında 8 farklı dilde resmi twitter hesapları var. Her dilden kullanıcı için özel çalışmalarımız oluyor . Her bir twit her bir duyuru ilgili çalışanlar tarafından yerel dile anında çevriliyor.

S5: Bir kahraman almak için oyuncuların elinde hangi tokenler olmalıdır?Bir kahraman almak icin gerekli adımları soylermisiniz?Oyunu simdi mobil cihazımdan oynayabilirmiyim?(@Gececi_99)

C5: Oyun içerisinde Marketplace üzerinden Hero veya Skill alım satım yapmak isterseniz bu işlemler BNB üzerinden yapılıyor. Eğer kendiniz sıfırdan Hero Summon etmek isterseniz Summoning Altar üzerinden Gold kullanarak veya biriktirdiğiniz diamondlar yardımıyla Hero Summon yapabiliyorsunuz. Mobil üzerinden metamask browser ile oynayabilirsiniz.

 

Bu tarz kazanç ihtimali olabilecek projelerin devamı için bizleri  telegramyoutube ve twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir