Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.000
% 2.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.000
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

CoinGecko, Kullanıcıların NFT Alımları Hakkında Anket Düzenledi

CoinGecko NFT

CoinGecko tarafından düzenlenen bir ankete göre NFT satın almanın en önemli nedenlerinden biri olarak, fayda ve uzun vadeli kâr fırsatı gösterildi.

NFT ürünleri kripto sektöründe konuşulmaya devam ediyor. CoinGecko ve Blockchain Research Lab tarafından yapılan ankete katılan kullanıcıların çoğu, bir NFT koleksiyonunun ne kadar fayda sağladığını ve tokenı elinde tutmanın faydalarını göz önünde bulundurdu. Ankete katılanların %77’sinden fazlası bir NFT’yi “amaçlanan işlevi” için kullanmanın önemli olduğunu belirtti.

Uzun vadeli kâr potansiyeli, ikinci en önemli faktör olarak öne çıktı. Ankete katılanların %76’sından biraz fazlası, NFT’lerini daha sonra daha yüksek bir fiyata satmaya önem veriyor. Bununla birlikte, %15,7’si fayda konusunda “nötr” olduklarını ve %6,7’si bir NFT satın almadan önce karar verme sürecinde bunun “önemli olmadığını” düşündüklerini belirtti.

Ankete katılanların üçüncü en önemli nedeni, merkezi olmayan özerk bir organizasyona paydaş olarak katılmaktı ve %72,9’u böyle bir projede pay sahibi olma fırsatıyla motive oldu.

Diğer üst sıralarda yer alan nedenler arasında teknolojiye duyulan heves, toplum katılımı ve bir NFT koleksiyonunun işine veya sanat eserine duyulan heves yer aldı.

Ankete katılanların %59,5’i tarafından en az önemli satın alma nedeni olarak sıralanan “yerleşik yapıları veya endüstrileri bozmak” ise listenin en altında yer aldı.

Genel olarak, ankete katılanların belirli bir düzeyde öneme sahip olan tüm nedenleri nötr veya önemsiz olarak derecelendirmekten ziyade daha ağır bir şekilde derecelendirdikleri görüldü.

NFT pazarının 2030 yılına kadar 230 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor. Ancak, piyasanın geniş kripto pazarına uygun olarak ciddi bir gerileme yaşadığı da belirtildi.

Sonuçlar, Aralık 2022’den Ocak 2023’e kadar yapılan bir ankete dayanarak ortaya çıkarıldı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir