Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.006
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.006
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase , Kurumsal ve Müşteri USDC Bakiyelerini Base Ağına Taşımaya Karar Verdi!

Bankless podcastunun ortak sunucusu David Hoffman, ” Coinbase ‘ın on-chain geçişi, gelecekteki on-chain finansal sistem için bir yol açacak.” şeklinde iddia etti.

Coinbase, müşteri ve kurumsal USD Coin (USDC) stabil kripto para birimi hesaplarının daha büyük bir kısmını, yaklaşık yedi ay önce başlatılan Ethereum katman-2 blockchain’i olan Base’e taşımaya başlayacak.

Bu geçişi, Coinbase’in başkan yardımcısı Max Branzburg, kripto borsasının müşteri fonlarını daha düşük ücretler ve daha hızlı işlem süreleri ile yönetme ve güvence altına alma fırsatı sağlayacağını belirtti.

Ancak, bu değişiklik sadece Coinbase.com hesaplarını etkileyecek, bu kullanıcılar kendi özel anahtarlarını yönetmekten sorumludur. Şu anda, Coinbase.com kullanıcılarının sahip olduğu jetonlar, çoklu parti hesaplama ile güvence altına alınmış bir cüzdan içinde Coinbase tarafından saklanmaktadır.

Coinbase , Kurumsal ve Müşteri USDC Bakiyelerini Base Ağına Taşımaya Karar Verdi !

Branzburg, Coinbase’in her zaman müşteri varlıklarını 1:1 olarak tuttuğunu ve talimat verilmedikçe fonları ödünç vermediğini vurguladı.

Bankless’in Ethereum odaklı programının ortak sunucusu David Hoffman, 26 Mart‘ta yaptığı bir gönderide, Coinbase’in on-chain geçişinin, blokzincir teknolojisi üzerine inşa edilmiş bir gelecek finansal sistemine yol açacağını açıkladı.

Bankless’in diğer sunucusu Ryan Sean Adams, bu hareketin kripto para borsaları ve bankalar için benzer stratejileri benimsemeleri için bir örnek teşkil edeceğine inandığını dile getirdi. “Her varlık bir gelecek jetonudur […] Her banka bir gelecek zinciridir,” Sean Adams ekledi.

Ancak, herkes bu geçişe destek vermiyor. X platformundaki “callmeKappa.algo” kullanıcısı, Base’in mevcut durumunda çok merkeziyetçi olduğunu öne sürdü. L2BEAT verilerine göre, Coinbase şu anda Base’in tek sıralayıcısı konumunda ve bu durum, zincirin tamamen borsa tarafından kontrol edildiği anlamına geliyor. Ancak şirket, zaman içinde Base’i aşamalı olarak merkezi olmaktan çıkarma niyetini tekrarladı.

Base, 9 Ağustos 2023‘te Ethereum ölçeklendirme çözümü olarak piyasaya sürüldü. İyimser rollup’ları kullanarak işlem verilerini zincir dışında depolar ve işlemleri Ethereum’un temel katmanına gönderir. Ekim ayında, Coinbase Base’in kodunu açık kaynaklı hale getirdi ve aynı anda projeye kamu katkılarını da mümkün kıldı.

L2BEAT’e göre, Base şu anda toplam kilitli değer açısından dördüncü en büyük Ethereum katman 2 platformu olarak, 2,63 milyar$ bir değerlemeyle sadece Arbitrum, Optimism ve Blast’ın gerisinde yer alıyor. Base, 16 Mart’ta günlük 2 milyon işlemle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve günlük yeni kullanıcı sayısı da artmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir