Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.020
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.020
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

BlackRock’ın Token’ına İlgi Büyük!

BlackRock‘ın tokenize fonu hızla 245 milyon dolar mevduat toplayarak Franklin Templeton’ın eski teklifini yakından takip etti. Bu artış, analistlerin BlackRock‘ın BUIDL’sinin öncülüğünde yakında 1 milyar dolara ulaşabileceğini tahmin ettiği tokenize ABD Hazine piyasasına artan ilginin altını çiziyor.

BlackRock‘ın Ethereum tabanlı tokenize fonu BUIDL, ilk haftasında Ondo Finance’ten 95 milyon dolarlık bir transferle desteklenen güçlü bir talebe tanık oldu. Gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesine yönelik talep yoğunlaştıkça, ABD Hazine tahvilleri çok önemli bir giriş noktası olarak ortaya çıkıyor. Hem kripto para firmaları hem de köklü finans devleri, tahvil gibi geleneksel araçlar için blok zinciri teknolojisinden yararlanmak üzere yarışıyor.

BlackRock’ın tokenize varlıklar alanına girmesi, BUIDL’in blok zinciri tabanlı tokenize ABD Hazine piyasasının önemli bir bölümünü hızla ele geçirmesiyle önemli bir kilometre taşına işaret ediyor. Veriler BUIDL’in mevduatlarının 245 milyon dolara ulaştığını ve 360 milyon dolar mevduata sahip Franklin Templeton’ın Franklin OnChain ABD Devlet Para Fonu’ndan sonra ikinci sıraya yerleştiğini ortaya koyuyor.

HSBC, JPMorgan ve Citigroup gibi önde gelen oyuncuların blockchain’in çeşitli finansal alanlardaki potansiyelini keşfetmesiyle gerçek dünya varlıklarını tokenlaştırma eğilimi ivme kazandı. Düşük riskleri ve yatırımcılar arasındaki aşinalıklarıyla tanınan ABD Hazine tahvilleri, tokenleştirme çabaları için bir giriş noktası olarak hizmet ediyor. Bu pazar, 2023’ün başlarında 100 milyon dolardan dokuz kat büyüyerek üstel bir büyümeye tanık oldu.

Analistler, BUIDL’in yükselişinin tokenize edilmiş ABD Hazine piyasasını yakın gelecekte 1 milyar dolar seviyesine çıkarabileceğini öngörüyor. Varlık tokenleştirme platformu Securitize ile işbirliği içinde Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen BUIDL, ABD Hazine bonolarını ve repo sözleşmelerini tutan bir fona yapılan yatırımı temsil ediyor. Değeri 1 $’a sabitlenmiştir ve sahiplerine token olarak ödenen temel varlıklardan getiri sunmaktadır.

Ondo Finance’in BUIDL’e 95 milyon dolar aktarma kararı, geleneksel borsa yatırım fonlarına kıyasla anlık ödemeler ve günün her saati abonelik ve itfalar sağlayan Hazine bonosu tokenları için blok zinciri tabanlı çözümlerin cazibesinin altını çiziyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir