Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.917
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.917
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Coinbase Hukuk Şefi, SEC’e Mektup Gönderdi

Coinbase SEC

Coinbase baş hukuk sorumlusu, SEC’in DEA saklama kuralında, kripto para birimleri de dahil olmak üzere tüm varlık sınıflarını koruyacak revizyonlar yapılmasını talep ederek, kuralı haksız yere kriptoyu hedef aldığı için eleştirdi.


▪ Coinbase’in hukuk şefi, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan, kayıtlı yatırım danışmanlarının müşteri varlıklarını nitelikli emanetçilerle saklama sorumluluklarına ilişkin önerilen düzenlemede çeşitli revizyonlar yapmasını talep etti.

▪ SEC, Coinbase Custody Trust Company’yi “nitelikli bir saklama kuruluşu” olarak kabul etse de Coinbase, güncellenmiş DEA saklama kuralının haksız bir şekilde kriptoyu hedef aldığını ve menkul kıymetlere dayalı saklama uygulamaları hakkında uygunsuz varsayımlarda bulunduğunu iddia ediyor. Coinbase baş hukuk sorumlusu Paul Grewal’ın 8 Mayıs tarihli mektubuna göre, önerilen SEC kural koyuculuğu kripto para birimleri gibi diğer varlık sınıflarını korumada başarısız oluyor.

▪ Coinbase Custody Trust Company, RIA müşterileri için nitelikli bir saklama kuruluşu olarak kabul edilmektedir. Bu emanetçi, müşteri varlıklarını iflas ve siber saldırılar gibi potansiyel tehditlerden korumaktan sorumludur.


➔ Bu mektup, saklama yükümlülükleri teklifinin gelecekteki yatırımlara uyarlanabilir kalmasını ve onları uygun şekilde korumasını sağlamak için genişletilmesini savunmaktadır.

➔ RIA, müşterilere menkul kıymet yatırımları konusunda danışmanlık yapan ve yatırım portföylerini yönetebilen bir şirkettir. Bu firmalar, yönetim altındaki varlıkların değerine bağlı olarak SEC veya eyalet menkul kıymetler yöneticilerine kayıtlıdır.


▪ SEC’e hitaben yazılan mektupta Grewal, “Danışmanlık Müşteri Varlıklarının Korunması, Kural 223-1” başlıklı önerilen kural koyma sürecini yanlış yönlendirilmiş olmakla eleştirdi. Grewal, şimdiye kadar menkul kıymet olarak sınıflandırılmayan kripto varlıkları da dahil olmak üzere tüm varlık sınıflarının korunması ihtiyacını vurgulayarak, teklifin ve personel rehberliğinin gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

▪ Grewal, yatırımcıları korumak için kuralda, uzun süredir devam eden bir kongre ve SEC politikası olan devlet tröst şirketlerini ve diğer devlet tarafından düzenlenen finansal kurumları nitelikli saklama kuruluşları olarak tanımlamak da dahil olmak üzere çeşitli revizyonlar önermektedir. Ayrıca, nitelikli olmayan saklama kuruluşlarına sınırlı maruziyete izin verilmesini ve nitelikli saklama kuruluşu olmayan kripto borsalarında DEA müşterisi alım satım yasağının kaldırılmasını önermektedir.

Coinbase ile ilgili önemli gelişmeleri takip etmek için buraya tıklayın.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir