Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.139
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.139
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase Hisse Senedinde 2024’te Patlama Yaşandı!

Coinbase

Coinbase hisse senedinin değeri, son iki yılda ilk kez 250$ üzerine çıkarak toparlandı. Son 12 ay içinde, Coinbase hisseleri %300‘den fazla değer kazandı.

Coinbase (COIN) hisse senedi son haftalarda dikkate değer bir büyüme gösterdi ve yazı yazıldığı sırada listeleme fiyatına geri döndü, şu an itibarıyla 252 doların üzerinde işlem görüyor. Yıl başından bu yana %60 artış kaydederek, başlangıçta işlem gördüğü fiyata geri dönmüş durumda.

Hisse, 8 Mart’ta iki yıl aradan sonra ilk kez 250$ üzerine çıkmayı başardı. Bunun öncesinde, kripto kışı döneminde büyük bir düşüş yaşamış ve hisse senetleri 2023 yılında 33$ altına kadar gerilemişti. Geçen yıl boyunca ise Coinbase hisseleri %300‘ün üzerinde bir artış kaydetti.

Bu yükselişte önemli bir etken de Bitcoin’in performansı. 8 Mart‘ta rekor seviyelere ulaşan Bitcoin, kısa bir süreliğine 70.000$ gördükten sonra 68.000$ civarında dengelendi. Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF’ler) gelen artan ilgi ve BTC‘nin yaklaşan yarılanmasıyla ilgili beklentiler de kripto para rallisini destekliyor.

Coinbase Hisse Senedinde 2024'te Patlama !
8 Mart 2024 itibariyle Coinbase hisse senedi performansı yıl başından beri. Kaynak: Google Finance.

Örneğin, BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT) fonu, 1 Mart’ta lansmanından sadece yedi hafta sonra yönetilen varlıklarını 10 milyar dolara ulaştırdı.

Bitcoin ETF’lerinden elde edilen gelirden bir pay alıyor Coinbase. Coinbase Custody adlı depolama birimi, Ocak ayında Bitcoin ETF‘leri başlatan çoğu varlık yöneticisiyle işbirliği yapıyor. Bu ürünlerin şirket için 25 milyon ile 30 milyon dolar arasında gelir sağlaması bekleniyor.

Kripto borsası, son kazanç raporunda 2023‘ün dördüncü çeyreğinde güçlü bir performans sergilediğini ortaya koydu. Coinbase‘ın net geliri, üçüncü çeyreğe göre %45.2 artarak 905 milyon dolara ulaştı ve 825 milyon dolarlık uzlaşı beklentilerini aştı.

JPMorgan analisti Kenneth Worthington, Bitcoin ETF‘lerinin kripto piyasaları üzerindeki olumlu etkilerini göz önüne alarak hisse senedi derecelendirmesini, ağırlıktan nötre revize etti. Worthington, hisse senedi hedef fiyatını mevcut işlem fiyatının oldukça altında olan 80 dolara ayarladı.

“Son günlerde Bitcoin ETF‘lerine olan ilginin artması ve Bitcoin ile şu anda Ethereum’un önemli fiyat artışları, Coinbase‘in aktivite seviyelerini sürdürmesini ve 2024 1. çeyreğe doğru kazanç potansiyelini artırmasını beklerken, Coinbase‘e olan nötr değerlendirmemize geri dönüyoruz,” dedi , 15 Şubat’ta yazmış olduğu bir yazıda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir