Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.851
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.851
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase, Bu Ülkede Engellendi!

Coinbase, işlem hacmi bakımından dünya genelinde ikinci sırada bulunan bir kripto borsası olarak, bu yılın başlarında yürürlüğe giren kripto yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kazakistan‘da kısıtlandı. Ülkenin hükümeti, bu bilgiyi yerel medya kaynağı Kursiv’e doğruladı.

Dijital Varlıklar Yasası, “teminatsız dijital varlıkların” oluşturulmasını ve dolaşıma sokulmasını yasaklamaktadır, ayrıca bu varlıkları Astana Uluslararası Finans Merkezi dışında sunan dijital varlık borsalarını da kapsamaktadır.

Rapora göre, Coinbase bu belirli yasayı ihlal ettiği tespit edildi ve hükümet, bu ihlali Kursiv’e bildirdi. Kültür ve Bilgi Bakanlığı’ndan İletişim Komitesi, Kazakistan Cumhuriyeti ‘Kazakistan’daki Dijital Varlıklar’ yasasının 11. Maddesi’nin 5. Paragrafını ihlal eden www.coinbase.com internet kaynağını engelleme talebi aldı.

Dikkatinizi çekebilir: Binance listelemesi tüm Ordinal’lerin fiyatını artırdı!

Çin’in kripto madencilik yasağı sonrasında ülkede enerji yoğun faaliyetlerde artış yaşanmasıyla birlikte, Kazakistan, hızla borsalara ve madencilik operasyonlarına uygulanacak düzenlemeleri hayata geçirdi. Ancak bu raporun hazırlandığı sırada Coinbase henüz yorum taleplerine yanıt vermemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir