Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.481
% 2.48
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.481
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Coinbase, Bilgi Sızdırma Davasından 470 Bin Dolar Kazandı

Coinbase

Eski Coinbase ürün müdürünün kardeşi içerden aldığı bilgiler ile ticaret yaptığı gerekçesiyle 470 bin dolar tazminat ödeyecek.

New York Bölge Mahkemesi tarafından imzalanan ve 10 Nisan 2023’te kamuoyuna açıklanan bir dosyaya göre, eski Coinbase ürün müdürü Ishan Wahi’nin kardeşi Nikhil Wahi, içeriden öğrenilen bilgiler ile ticareti yaptığı için açılan dava da suçlu bulunarak yaklaşık 470.000 dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Bu, kripto para borsası Coinbase’in tarihindeki ilk içeriden alınan bilgiler ile ticareti konulu dava olarak biliniyor.

Nikhil Wahi, kardeşi Ishan Wahi sayesinde borsanın yeni kripto para birimleri listeleme planları hakkında bilgi sahibi oldu ve bu bilgileri kullanarak alım satım işlemleri yaptı. Bu işlemler sonucunda yaklaşık 892.500 dolar kar elde etti. Ancak bu işlemler, Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler yasalarının dolandırıcılık karşıtı hükümlerini ihlal ettiği için yasalara aykırıydı.

Nikhil Wahi, Eylül 2022’de aldığı ceza sonrasında telekulak komplosu suçlamasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve cezasının bir parçası olarak elde ettiği fonları ABD hükümetine bırakması gerekti. Nikhil Wahi, hapisten çıkmasından sonraki 20 yıl içinde tamamının ödenmesi gereken tazminatı ödemek zorunda kalacak.

Coinbase’in bu davayla ilgili yasal hizmetler için harcadığı miktarın tazminat tutarına eşit olduğu belirtiliyor. Coinbase ayrıca, Nikhil Wahi’nin yanı sıra kardeşi Ishan Wahi ve bir ortakları olan Sameer Ramani’yi de savunuyor. Ancak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), üçlünün dolandırıcılık karşıtı hükümleri ihlal ettikleri gerekçesiyle ayrı bir dava açtı. Coinbase, SEC’in bu davasının reddedilmesi talebini destekledi ve davanın düşürülmesi için çaba gösteriyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir