Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.352
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.352
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ChatGPT’nin Kurucusu Yeni Bir Altcoin Çıkarıyor: Worldcoin(WLD)

wld,worldcoin,binance listelenme,wld nedir

Sam Altman ve Alex Blania tarafından kurulan Worldcoin projesi, bugün resmi olarak token’ını piyasaya sürüyor. Proje ekibi, bugün token ile ilgili arz ve dağıtım gibi önemli detayları da kamuoyuyla paylaşacak.Başlangıçta 2 milyon kişiye dağıtılacak olan WLD token,bugün 12:00’de (UTC 09:00) Binance borsası tarafından da listelenecek.

Worldcoin(WLD) Nedir?

Worldcoin, kendine özgü bir vizyonla öne çıkıyor: Hem bir kripto para birimi olarak hizmet vermek, hem de küresel bir tanımlama sistemi olarak işlev görmek. Sam Altman’ın “Küresel ekonomi herkesin hakkıdır” sloganıyla yola çıkan proje, dünyadaki her bireye eşit şekilde dağıtılmayı hedefliyor.

Worldcoin projesi, World ID, World App ve Worldcoin token olmak üzere 3 temel bileşene dayanmaktadır. Bu bileşenler, internet ortamında giderek artan bir sorun olan kimlik sorununa merkezsiz, gizliliği koruyan ve küresel bir kanıt sağlayan güvenli bir çözüm sunmayı amaçlamaktadır.

Proje, kullanıcıların bot uygulamaları yerine gerçekten benzersiz bireyler olduklarını kanıtlamalarına olanak tanıyan misyonla ilerlemektedir. Worldcoin’in amacı, bireylerin kimliklerini daha güvenli bir şekilde yönetmelerini sağlamak ve böylece internet ortamında daha güvenli, şeffaf ve kullanıcı odaklı bir deneyim sunmaktır. Küresel bir kimlik sistemine yönelik çabalarıyla, kullanıcıların kişisel verilerini kontrol etmelerine ve gizlilik haklarını korumalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.


Projenin Amacı

Worldcoin’in kullanıcıların ücretsiz Worldcoin almasını ve bir Worldcoin Kimliğine kaydolmasını sağlamak için, Sam Altman tarafından gözbebeklerini taramaları gerektiği belirtiliyor. Proje, bu amaçla Orb adı verilen tescilli bir iris tarama aracı üretiyor. Orb ile gözbebekleri tarandıktan sonra kullanıcılar, gerçek bir insan olduklarını doğrulamış oluyorlar. Sam Altman’a göre, bu adım, kullanıcıların kimliklerini güvenli bir şekilde doğrulamalarına yardımcı oluyor ve gizlilikle ilgili herhangi bir ihlal içermiyor.


wld,worldcoin,wld nedir,binance listeleme,worldcoin nedir


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Ethereum Kurucusunun Worldcoin Hakkındaki Konuşması

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin kısa süre önce Binance’te listelenen Worldcoin’in sunduğu biyometrik kişilik kanıtı sistemi hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Kişilik kanıtı sistemlerinin mahremiyet ve güvenlik gibi çekinceleri beraberinde getirdiğini belirten Buterin, bu sistemlere ihtiyaç olduğunu ancak daha da geliştirilmesi gerektiğini ve bunun yıllar sürebileceğini ifade etti.

Buterin’in makalesinde öne çıkan bazı ifadeler şu şekilde:


“Ethereum topluluğundaki insanların oluşturmaya çalıştıkları potansiyel olarak en değerli araçlardan biri, merkezi olmayan bir kimlik doğrulama çözümüdür.

Kişiliğin kanıtı , diğer adıyla ” benzersiz insan sorunu “, belirli bir kayıtlı hesabın gerçek bir kişi (ve diğer tüm kayıtlı hesaplardan farklı bir gerçek kişi) tarafından ideal olarak hangi gerçek kişi olduğunu açıklamadan kontrol edildiğini iddia eden sınırlı bir gerçek dünya kimliği biçimidir.”



Worldcoin İçin Yorumlar

Eski bir Ethereum geliştiricisi olan ve şu anda Polygon Labs’ta çalışan Hudson Jameson, piyasanın önde gelen yapay zeka botu ChatGPT’nin CEO’su Sam Altman tarafından geliştirilen yeni kripto para olan Worldcoin hakkında bazı endişeleri olduğunu ifade etti.ChatGPT, geçtiğimiz yılın sonlarında ortaya çıktıktan sonra dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşarak birçok alanda hızla kullanılmaya başlandı. ChatGPT, sanal aleme yeni bir soluk getirerek teknoloji devlerini yeni alternatifler sunmak için yarışa soktu.

Bu sırada ChatGPT’nin CEO’su Sam Altman, bir sonraki adımını kripto para endüstrisine yönelik düşünüyor. Altman, geçtiğimiz günlerde Worldcoin adını verdiği kripto projesi için 100 milyon dolarlık finansmana çok yaklaştıklarını açıkladı.

Finansman arayışı devam eden Worldcoin projesinin, önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülmesi planlanıyor. ChatGPT’nin başarısının Worldcoin projesine de yansıması umut edilirken, bazı sektör uzmanları proje hakkında endişeler taşıyor.

Hudson Jameson, ayrıca projenin tokenomiğini de eleştirdi. Worldcoin projesinde kullanılacak kripto varlığın %80’inin halka arz edileceği ve geri kalan %20’nin yatırımcılar ve ekibin arasında eşit olarak paylaşılacağı açıklandı. Jameson, bu dağılımın piyasa genelinde adil bir kripto para birimi oluşturulması konusunda yetersiz olacağına inanıyor.


Güncel Piyasa Verisi



İlginizi Çekebilir:Binance Yeni Listelemesini Duyurdu! Worldcoin (WLD) Nedir?


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir