Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.959
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.959
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Celsius İflas Sonrası Oluşan Borçları Ödedi

celcius

İflas etmiş bir kripto para kuruluşu olan Celsius, yaklaşık 172 bin alacaklıya 2 milyar dolarlık kripto para dağıtımını tamamladı. Bu dağıtım, mahkeme dosyasına göre, 20.500 Bitcoin ve 301.000 Ethereum’u içeriyordu. Herhangi bir güvenlik veya operasyonel sorun olmadan uygun alacaklılar arasında gerçekleşti.

Celsius’un temsilcisi olan Kirkland ve Ellis’in hukuk ekibi, yakın zamanda yapılan bir mahkeme dosyasında, yeniden yapılandırma planındaki alacaklı dağılımları hakkında bir güncelleme sundu. Celsius’un iflastan çıkmasından sonra bu duyuru yapıldı ve çoğu uygun alacaklı artık kripto dağıtımlarını PayPal ve Coinbase gibi iki dağıtım acentesi aracılığıyla almaktadır.


Bu yazıda dikkatinizi çekecektir: Hong Kong Bitcoin Future ETF’si Olağanüstü Performans Gösteriyor


Kirkland ve Ellis’e göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sahiplere kripto dağıtımları PayPal aracılığıyla yapılmakta, yurtdışındaki sahipler ise Coinbase tarafından yönetilmektedir. Toplamda, 2 milyar dolar değerinde kripto para, 20.255,66 Bitcoin dahil olmak üzere alacaklılara dağıtılmıştır.

celsius
Celsius borçlularının dağıtımlarla ilgili ilk güncellemesi. Kaynak: Stretto

Dile getirilen başvuruda, yeniden yapılandırma planını onaylamayan hesap sahiplerinin taleplerinin bireysel olarak çözümlenmesi gerektiği belirtiliyor. Bu süreçte, ödeme ve dağıtım acenteleri olan PayPal ve Coinbase ile işbirliği devam ediyor, böylece uygun alacaklılara dağıtımlar gerçekleştiriliyor. Kripto endüstrisinde, Celsius’un yeniden yapılandırma planındaki adımların daha geniş kripto pazarını nasıl etkileyebileceğiyle ilgili çeşitli spekülasyonlar mevcut.

5 Ocak’ta Cointelegraph, Celsius’un, alacaklılara zamanında dağıtım yapılmasını sağlamak için kripto varlıklarını geri çağırmaya ve yeniden dengelemeye başladığını rapor etti. Ancak blockchain analiz firması Nansen, bekleyen para çekme kuyruğundaki ETH’nin neredeyse üçte birinin şu anda Celsius’a ait olduğunu vurguladı.

Ekim 2023’te Celsius, alacaklıların 2023 sonuna kadar geri ödeme yapmasını umarak mahkemeden yeniden yapılandırma planını onaylamasını istedi.Bu arada, kripto kredi kuruluşunun eski CEO’su Alex Mashinsky’nin, Celsius’un çöküşüyle ilgili olarak Eylül 2024’te yargılanması planlanıyor.Ancak hukuk ekibi, aynı zamanda iflas etmiş kripto borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı da temsil ettiği için yakın zamanda olası bir çıkar çatışması nedeniyle incelemeyle karşı karşıya kaldı.

6 Şubat’ta ABD Savcıları, eski kripto para CEO’larına karşı açılan ceza davalarında duruşma bildiriminde bulunan avukatlar Marc Mukasey ve Torrey Young hakkındaki endişelerini dile getirdi.Cointelegraph’un bildirdiğine göre, ABD hükümeti, yargıcın olası çıkar çatışması ve her iki avukatın Bankman-Fried ve Mashinsky davalarına neden dahil olduğu konusunda sorular sormak için bir Curcio duruşması talep edebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir