Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.842
% 1.42
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.842
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Celo Blockchain İçin Dev Adım!

celo blockchain nedir?

Celo Blockchain için Ethereum Layer 2 (Katman 2) geçişi için teklif sunuldu.


Celo, EVM (Ethereum Virtual Machine) uyumlu bir Layer 1 çözümü sunan bir proje olarak bilinir ve Celo, bugün yapılan oylamada, OP Stack mimarisi kullanılacak olan Layer 2 çözümlerini üretmek için dönüşüm süreci oylaması başlattı.

▪️ Bu teklifin Celo’nun ekosistemini etkilemeyeceği ve Celo yatırımcıları için herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Önceki dönemlerde, Celo’nun Roll-up çözümü olarak adlandırılan bir seçenek üzerinde tartışmalar yapılmıştı.

▪️ Celo, kripto para piyasasında popüler olan ve Layer 1 (Katman 1) çözümleri sunan bir proje, bugün Ethereum Layer 2 (Katman 2) geçişi için topluluğa sunulan bu teklif için cLabs’ten gelen teklif onaylanırsa, Celo yeni bir mimariye geçiş sürecine başlayacak.

▪️ Celo ekibi bu geçiş sürecinde, Ethereum (ETH) kullanarak güvenliği artırmayı ve Celo altyapısının sağladığı düşük işlem ücretleriyle yeni bir mimari tasarlamayı hedeflemektedir.

▪️ Bu sayede, rakip Layer 2 (L2) çözümlerine göre avantajlı bir konuma geçmeyi ummaktadırlar. Ayrıca, Celo’nun mobil blockchain çözümleri sunması da diğer rakiplerinden farklılaşmasını sağlamıştır.

▪️ Celo’nun bu çözümleri Ethereum platformuna taşıması, önemli bir fark yaratabilir. Ancak, bu sürecin hayata geçmesi için topluluk oylaması yapılmakta ve yönetişim forumunda çeşitli itirazlar bulunmaktadır. Bazı topluluk üyeleri bu durumun mevcut düşük işlem ücretlerinin artmasına ve farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olabileceğini belirtmektedir.

▪️ Ayrıca, bu geçiş sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması, Celo’nun Ethereum üzerinde daha geniş bir kullanıcı tabanına ulaşmasına ve ekosistemini geliştirmesine yardımcı olabilir.

Coin Mühendisi ailesi olarak biz de Threads’dayız! Profilimize erişmek için buraya tıklamanız yeterli.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir