Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.942
% 2.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.942
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Canto, Ethereum Layer 2’ye Yükseltiliyor

Layer 1 blockchain Canto, Ethereum’a geçiş yapacak şekilde ayarlandı. Yapılan duyuruya göre, Layer 1 blok zinciri, sıfır bilgi kanıtlarını kullanan bir Ethereum Katman 2’ye dönüşüyor.

Canto, bu işlemi gerçekleştirmek için Ethereum ölçeklendirme geliştiricisi Polygon ile birlikte çalışacak. Ayrıca gerçek dünya varlıklarına odaklanan yeni tasarımı desteklemek için Polygon Zincir Geliştirme Kiti’nden (CDK) yararlanılacak.

Canto, proje ekibi X’te yaptığı açıklamada;

“Birkaç rotayı değerlendirdikten sonra, Polygon CDK’nın, Canto’nun topluluğun tanımlayıcı izinsiz egemenlik, güvenlik ve likidite ahlakını kamu malı olarak genişleten bir ZK L2 sunmasını sağlayacak güçlü bir paket sunduğu kısa sürede anlaşıldı.” Polygon CDK, ise ZK destekli Ethereum Layer 2’ler oluşturmaya yönelik açık kaynaklı bir kod tabanıdır.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Katman Değişikliği

Canto, bu yıl Ethereum’u hedefleyen diğer Layer 1 blok zincirlerini takip ediyor. Temmuz ayında Celo’nun arkasındaki geliştirme firması, geçişi gerçekleştirmek için OP Stack’i kullanarak Layer 1’i Ethereum üzerine kurulu bir Layer 2’ye dönüştüreceğini duyurdu.

Bununla beraber Fantom Vakfı’nın kurucu ortağı ve mimarı Andre Cronje, Op Stack yoluyla Layer 1 Fantom’u Layer 2’ye dönüştüreceğini düşündüğünü söyledi.

Ayrıca Canto, Polygon tarafından oluşturulan ZK tabanlı Layer 2’ler olarak Astar, Immutable, IDEX ve Palm Network’e katılıyor.

Layer 2 Nedir?

Layer (Katman) 2 Nedir ve Neden Önemlidir? Sorusunu sormadan önce Layer 1’in ne olduğunu tanımlamamız gerekir: Layer 1 ağı, temel katman veya bir blockchain’in temel altyapısıdır. Ana ağ veya “mainnet” olarak da bilinen bu ağ, yalnızca ekosistemin temel kurallarını tanımlamakla kalmaz, aynı zamanda Ethereum, Bitcoin ve Solana gibi örneklerde görüldüğü gibi işlemleri doğrulayabilir ve sonlandırabilir.

İlginizi Çekebilir: Layer (Katman) 2 Nedir ve Neden Önemlidir?

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir