Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.705
% 2.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.705
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bullard’a göre Fed, faizleri %4,9’a çıkarmalı

Yazar – Alessandro Albano

Investing.com – Piyasalar, Aralık ayı Fed toplantısında Fed’in faiz artırımına gideceğini düşünmesine rağmen politikacılardan, yatırımcı hissiyatını azaltacak yorumlar gelmeye devam ediyor.

Şahinlerin sesine en son katılan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bankanın web sitesinde yayımlanan bir makalede, faizlerin neden türevler tarafından fiyatlananlardan daha yüksek bir nihai seviyeye ulaşması gerektiğinin nedenlerini açıkladı.

“Enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmak için hangi düzeyde bir politika faizi gereklidir?” diye soran Bullard, %3,5’lik bir politika faizinin “gerekli olan minimum düzey” olduğu yanıtını verdi.

Ancak Eylül ayına ait son PCE (kişisel tüketim harcamaları) enflasyonuna dayanan sonuçlar, “enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı uygulamak için en az yüzde 4,9’luk bir faize ihtiyaç olduğunu” gösteriyor.

Dolayısıyla bankacı, makalesinde “Faizler henüz yeterince, kısıtlayıcı olarak değerlendirilebilecek bir seviyeye ulaşmadı.” diye açıklıyor.

Parasal duruş açısından ABD bankası parasal uyum noktasına yaklaşıyor ve “sıradan bir para politikası denilebilecek noktaya” yani Bullard’a göre “daha çok 1990’lardakine benzeyen verilere bağlı bir politikaya” geçebileceğiz.

FOMC, Fed fon seviyelerinin enflasyon üzerinde yeterli ve önemli bir baskı oluşturabileceğini gördüğünde, o noktadan sonra “politika faizini, sıfıra yakın bir seviyeden enflasyonist ortam için uygun görülen bir seviyeye yükseltmek zorunda kalmadan, gelen verilere bağlı olarak yükseltebilir veya düşürebilir.”

Bullard yazısında şu sonuca varıyor: “Bu noktanın tam olarak neresi olacağı ve ne zaman gerçekleşeceği henüz belirlenmiş değil.”

Hatırlatmak gerekirse Investing.com’un Fed faiz monitörüne göre vadeli işlemler, Mayıs toplantısı için fon aralığını, mevcut %3,75 – %4 aralığına kıyasla %5 – %5,25 olarak fiyatlandırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir