Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.651
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.651
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Jack Dorsey’in Şirketi, Web5 için Patent Alacak

Jack Dorsey‘in şirketi Block‘un yan kuruluşu olan TBD, Web5 adını ticari marka haline getirmek için kolları sıvadı.

Kripto paraların yatırım ve getiri anlamında ilgi görmesinin diğer tarafında, blockchain ve Web3 girişimleri tüm hızıyla devam ediyor. Teknolojinin geliştiği ve küresel ölçekte yeni imkanların yaratıldığı bu dönemde, kripto endüstrisinin gelişimi de dikkat çekiyor. Geleneksel sistemler, blockchain ve Web3 konusunda entegrasyon sürecine girmeye başladı. Kurumsallar arasında rekabeti de artıran girişimler, farklı projeleri de ortaya çıkarıyor. Metaverse ve to Earn akımları küresel ölçekte yoğun ilgi gördü. Şimdilerde ise Web5 konuşulmaya başlandı.

Jack Dorsey, Web5 Teknolojisine Odaklandı

Blockchain teknolojilerine yoğunlaşan Jack Dorsey, Block şirketini kurarak çalışmalarına hız vermişti. Block şirketini dallandıran Dorsey, Bitcoin odaklı yan kuruluşu TBD için de yoğun mesai harcıyor.

Web teknolojisi hakkında ortaya yeni fikirler atan Dorsey, Web3 teknolojisinin yetersiz olduğunu savunuyordu. Daha merkeziyetsiz, güvenilir ve gizlilik odaklı bir sistem planlayan Dorsey, Web5 için adım attı.

Yeni teknolojinin, kripto endüstrisinde giderek artan popülerliğine yeni bir hamle geldi. TBD, Web5 adını korumak amacıyla ticari marka haline getirmek istediğini duyurdu. Yan kuruluştan gelen açıklamada, son zamanlarda Web5 teriminin belirlenen ilkelerine zıt giden çalışmalar olduğu belirtildi.

Şirket, kafa karışıklığını gidermek ve terimin amaçlandığı şekilde yer edinmesini sağlamak amacıyla ticari marka başvurusunda bulunacağını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir