Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.920
% 1.57
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.920
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bu Ülke Bir Kripto Borsasına Kapatma Emri Gönderdi!

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), maddi zorluklarla boğuşan kripto para borsası Zipmex’e faaliyetlerini durdurma emri verdi. Regülatör kurumunun 12 Ocak’ta yaptığı likit sermaye bakımı ve yönetim yapısını değiştirme talimatına uymayan Zipmex, SEC’nin yeni kararına tabi oldu.

İlginizi Çekebilir: Kripto Öğretmeni, Öğrencilerinin 1 Milyon Dolarını Çaldırdı!

SEC, sorunlu borsaya mali düzenlemeleri düzeltme ve müşteri fonlarının uygunsuz kullanımını önleme çağrısı yapmış, ancak Zipmex bu taleplere cevap verememişti. Bu nedenle SEC, Zipmex’e 15 gün süre tanıdı ve düzeltilmiş durumu 2 Şubat 2024’e kadar bildirmesi gerektiğini belirtti.

Zipmex’in özellikle 2022’deki ayı piyasasında ciddi zararlar yaşadığı ve son dönemde finansal olarak zor bir duruma düştüğü biliniyor. Borsanın kullanıcılara 97 milyon doların üzerinde borcu olduğu tahmin ediliyor.

Borsa, geçtiğimiz yıl içinde para çekme işlemlerini askıya almış, daha sonra tekrar açmış ve bu süreçte Singapur mahkemesinden borçlarına ilişkin moratoryumu defalarca kez uzatmasını talep etmişti.

Zipmex’in SEC’den izin aldıktan sonra normal ticari faaliyetlerine devam edebileceği belirtiliyor. Ancak borsanın yaşadığı maddi sıkıntılar ve regülatörün sıkı denetimleri, kripto para piyasasındaki belirsizlikleri bir kez daha ortaya koymaktadır.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir