Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.853
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.853
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kripto Öğretmeni, Öğrencilerinin 1 Milyon Dolarını Çaldırdı!

Kripto Öğretmeni

Kripto Öğretmeni Öğrencilerinin 1 Milyon Dolarını Çaldırdı! Bir kripto ticaret kursu eğitmeni, ABD menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından 15 öğrenciyi yanıltmakla suçlanıyor. Kursiyerlere kar elde edeceğini vaat eden bir hedge fonuna toplam 1,2 milyon dolar yatırmalarını sağlamış. Son teknolojiyi kullandığını iddia etmesine rağmen, iddialara göre yatırım fonunu hiç başlatmamış.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayımlanan son açıklamaya göre, Rockwell Capital Management’ın kurucusu Brian Sewell, 2018’in başından 2019’un ortasına kadar yatırımcıları mevcut olmayan bir hedge fonuna fon ayırmaya teşvik etmiş:

“Şikayette Sewell’ın, Hurricane, Utah’ta ikamet ettiği, daha sonra Porto Riko’ya taşındığı belirtiliyor. Sewell, yaklaşık olarak 15 öğrenciden 1,2 milyon dolar aldı ancak fonu hiç başlatmadı ve yatırımcılara reklamını yaptığı ticaret stratejilerini uygulamadı.”

İddialara göre, yatırımcıların getirisini maksimize etmek için yapay zeka (AI) ve makine öğrenme teknolojisini kullanacağına söz vermiş. Ancak, öğrencilerinin fonlarını Ethereum’da park etmiş ve sonunda sanal para cüzdanı hacklenmiş, bu da tamamıyla yatırımlarının kaybına yol açmış.

“Açıklama, Sewell’ın dijital cüzdanının hacklenip soyulmasıyla Ethereum’un sonunda çalındığını iddia ediyor,” açıklamada belirtildi.

SEC, sanal para sektöründeki dolandırıcılara daha geniş bir uyarı yayınladı ve sektörün heyecanını kullananları harekete geçirmek niyetinde olduklarını belirtti.

“AI, sanal para, merkezi olmayan finans (DeFi) veya başka bir trend terim olsun, SEC, dikkat çekici teknolojiler kullandığını iddia edenleri yatırımcıları çekmek ve aldatmak için kullanmak isteyenleri sorumlu tutmaya devam edecek,” SEC daha da vurguladı.

Dikkatinizi çekebilir: Kripto Para Piyasasında Son Durum!

Rockwell Capital Management, 1,2 milyon doları yatırımcılara yaklaşık 402.000 dolarlık ön yargılı faiz ile geri ödemeyi kabul etti.

Mahkeme anlaşmayı onaylarsa, Sewell kendi başına 223.229 dolarlık bir sivil ceza ödeyecek.

Bu, başka bir ABD düzenleyicisi olan Mal ve Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu (CFTC)’nun bu yıl önemli getiriler arayan sanal para yatırımcılarını, AI ticaret botlarından abartılı vaatlerle aldatılmaktan kaçınmaları konusunda uyardıktan sonra geldi.

CFTC, botlar, ticaret sinyali algoritmaları, sanal varlık arbitraj algoritmaları ve diğer AI destekli teknolojiler kullanarak etkileyici getiriler vaat edenleri vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir