Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.671
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.671
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bu Hafta Bitcoin Piyasası’nda Yaşanacak Gelişmeler

Onchain Analizi Balinalar

Ekonomik belirsizlikler ve Bitcoin Piyasası ‘ndaki yüksek volatilite ile birlikte önemli bir haftaya giriyor. Ayrıca, yatırımcılar bu hafta FED yetkililerinin konuşmaları ile birlikte birçok gelişmeyi yakın takibe aldılar.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin Madencisi Riot, Çip Krizi Maliyetleri Arttırıyor!

Bitcoin Piyasası ‘ndaki Önemli Gelişmeler

Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) endeksi ve GSYH belirlenmesi ve bazı ekonomik göstergeler belirlenecek.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve Fed Başkanı Chris Waller konuşma yapacaklar.

Ocak Ayı Üretici Fiyat Endeksi (PPI) ve Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) verileri enflasyon artışını göstermişti. Bu durum ciddi bir problem teşkil edebilir.

Bilindiği gibi Bitcoin Piyasası bu verilerinden duyurusundan sonra tepki göstermişti.

Ayrıca, analistlere göre FED faiz indirimi beklentileri değişti. Tahminlerinde revize yoluna gidiyorlar. Örnek olarak Goldman Sachs beklentisi Merkez Bankası ‘nın kademeli bir faiz indirimi yapması yönündedir.

FED

Sonuç olarak Goldman Sachs beş yıl içinde dört tane faiz indirimi bekliyor.

Bunun yanı sıra FED ‘in faiz kararını Mart değil de Haziran ayında yapacak olmasının sebebi daha fazla ekonomik veri toplama isteğidir.

CME FedWatch Aracına göre ise faiz oranları %96 ihtimalle değişmeyecek. Bu durum Bitcoin Piyasası ve genel finansal piyasaları etkileyecek.

Tüm bu ekonomik belirsizlikler içerisinde Bitcoin Piyasası, ETF’ler ve Halving ile birlikte olumlu tepki gösterdi. Korku ve Açgözlülük  Endeksinde piyasada açgözlülük hakim. Ayrıca, BTC ve ETH fiyatlarının artması ile birlikte, ETF’lere Wal Street tarafından da para girişi olduğu belli olmaktadır.

Sonuç olarak, bu hafta piyasadaki önemli ekonomik veriler ön planda olacağı için yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor.  Bu belirsizlik dönemi piyasa dengelerini değiştirebilir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir