Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.130
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.130
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin Madencisi Riot, Çip Krizi Maliyetleri Arttırıyor !

Riot Platforms, yıllık raporunun risk açıklamaları bölümünde, Çip krizinin çözülmesine kadar ASIC Bitcoin madenciler için yüksek maliyetleri sürdürmeyi beklediğini belirtti.

Riot Platforms adlı madenci şirketi, son yıllık raporuna göre süregelen Çip Kıtlığı, hash oranını sürekli artırma gerekliliği ve ABD’de derinleşen çevre dostu politikaların şirketin bilançosunu potansiyel olarak etkileyebileceğini belirtti.

Riot, yaklaşan yarılanma etkinliğine hazırlanan birçok Bitcoin madencilik firmasından biri olarak, 23 Şubat tarihli yıllık 10-K dosyasında, gelecekteki Bitcoin madenciliği karlılığına ilişkin özellikle 13’ten fazla ana riski vurguladı ve bu, risk faktörü açıklamaları bölümünü içeriyordu.

Riot’un vurguladığı risk faktörlerinden biri, madenciliğinde kullanılan “yüksek özelleştirilmiş” ASIC yongalarını üretebilen çok az üretici olması nedeniyle süregelen dünya çapındaki yonga kriziydi.

“Devam eden küresel tedarik zinciri krizi, artan bilgisayar yongası talebi ile birleşti ve yarı iletkenlerde bir kıtlık yarattı,” Riot, bu durumun madencilik operasyonlarına uzun vadede etki edebileceğini belirtti.

Aralık ayında, Riot, üretici MicroBT’den 291 milyon dolar değerinde 66,560 madenci satın almayı kabul etti. Şirketin CEO’su Jason Les‘e göre, bu, şirket tarihindeki “en büyük hash oranı siparişi” oldu.

Riot’un en son yıllık raporunda, Çip Kıtlığı krizi çözülene kadar madencilik makinelerini temin etme ve kurma maliyetlerinin “normalden yüksek” olmaya devam edeceğini belirtti.

Bitcoin Madencisi Riot , Çip Krizi Maliyetleri Arttırıyor !
Riot’un İş Operasyonlarını Genişletme Yeteneği ile İlgili Riskler. Kaynak: SEC

Ancak, Riot’un belirttiği gibi, ASIC madencilere erişimleri olsa bile, hala “tasarım kusurları” ile karşılaşabilirler.

Şirket, madencilerini “sıvı soğutmalı” ortamlarda çalıştırmak için uyarlama girişimlerinde geçmişte yazılım ve firmware sorunları yaşadıklarını ve benzer sorunlarla gelecekte de karşılaşabileceklerini belirtti.

Bu arada, Riot, giderek daha rekabetçi bir endüstriden kaynaklanan bir riskin olduğunu belirtti. Bu da, küresel hash oranı arttıkça pazar payını korumak için şirketin hash oranını artırmaya devam etmesi gerektiği anlamına geliyor.

“Bu son derece rekabetçi endüstride rekabet edebilmek için, sıradan aşınma ve diğer hasar nedeniyle kaybolan madencileri yenilemek ve hash oranımızı artırmak için yeni madenciler edinmeye devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz, böylece büyüyen küresel ağ hash oranıyla başa çıkabiliriz.”

Bu arada, Riot, Bitcoin’in yaygın bir ödeme aracı haline gelme yeteneğini engelleyebilecek “önemli ölçeklendirme engelleri” ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Riot, “Bitcoin’e olan talebin durağanlaşabileceğini veya azalabileceğini” belirtti ve bu da Bitcoin’in fiyatını olumsuz etkileyebilir ve dolayısıyla Riot’un bilançosunu zayıflatabilir.

“Texas ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetlerinde giderek artan bir iklim değişikliği yanlısı politika da şirket için zorluklar oluşturabilir,” dedi.

“İklim değişikliği ile ilgili yeni yasalar ve artan düzenlemeler, hem bizim hem de tedarikçilerimiz için önemli maliyetler getirebilir. Bu maliyetler, artan enerji ihtiyaçları, sermaye ekipmanına yatırım, çevresel izleme ve raporlama ile ilgili olabileceği gibi, bu tür düzenlemelere uyum sağlamak için gereken diğer maliyetleri de içerebilir.”

Riot, diğer bölgelerdeki rakiplerine göre daha sıkı düzenlemelere tabi tutulması durumunda rekabet avantajını kaybedebileceğini belirtti.

Riot ve Texas Blockchain Konseyi (TBC), kripto madencilerden iddia edilen invaziv veri toplama talebinde bulunan birkaç ABD enerji yetkilisine karşı açılan dava için birleşik Devletler Bölge Hakiminden olumlu bir karar aldı.

Bu arada, Riot 2023‘te Bitcoin üretimini %19 artırarak toplamda 6,626 BTC madenciliği gerçekleştirdi ve bu, mevcut fiyatlarla 341.4 milyon dolar değerindeydi.

Şirketin 2023‘te Bitcoin madenciliği için ortalama maliyeti aynı zamanda %33 azalarak 7,539 dolar oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir