Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.455
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.455
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bu Borsadan 178 Milyonluk Dolandırıcılık!

Bir Borsadan 178 Milyonluk Dolandırıcılık! Hong Kong’da meydana gelen ve şehrin tarihindeki en büyük finansal dolandırıcılıklarından biri olarak adlandırılan JPEX adlı kripto borsa skandalının arkasındaki kilit figürler, yetkililerin gözaltına aldığı 11 kişiye rağmen henüz kaçmayı başardılar.

Güney Çin Sabah Postası’nın 23 Eylül tarihli bir raporuna göre, polis şimdiye kadar borsanın mağdurlarından 2,265’ten fazla şikayet almış durumda ve toplam maddi zararın yaklaşık 178 milyon dolar (1.4 milyar Hong Kong doları) olduğu tahmin ediliyor.

Şikayetler, platformdan kripto para çekme konusundaki zorluklarla ilgili gibi görünüyor. 15 Eylül’de JPEX borsası, çekme ücretlerini 999 Tether’a yükseltti. Şu ana kadar sorgulanmak üzere gözaltına alınan kişiler arasında kripto influencer Joseph Lam Chok da yer alıyor ve kendisi borsa ile olan bağlantısını kamusal olarak reddetmeye çalışıyor.

Dikkatinizi çekebilir: HTX Hack Saldırısına Uğradı!

Polis aynı zamanda üç JPEX Teknik Destek Şirketi çalışanını, toplamda 200,000’den fazla takipçisi olan YouTuber’lar Chan Wing-yee ve Chu Ka-fai dahil olmak üzere skandalla ilişkilendirdi. Diğer sorgulanan veya gözaltına alınanlar arasında şirketin tek yönetmeni Kwok Ho-lun, bir restoran yöneticisi ve geçmişte JPEX’i bir şekilde tanıtan üç ünlü isim yer alıyor. Ancak Hong Kong yetkilileri, operasyonun liderlerinin hala kaçtığını belirtiyor. Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve yakın gelecekte daha fazla gözaltı olasılığının olduğunu ifade ediyor. Yerel polis, JPEX borsasından yapılan şüpheli kripto transferlerini tespit ettikten sonra Interpol ve diğer uluslararası yasal uygulama kurumlarından yardım talep etti. Ayrıca, yerel telekomünikasyon sağlayıcılarından borsanın web sitesine erişimi engellemelerini istedi.

Bu Borsadan 178 Milyonluk Dolandırıcılık!

Token2049’da Yakalandılar!

JPEX ekibi, iddiaya göre 13 Eylül’de Singapur’daki Token2049 konferansı sırasında lisanssız bir kripto borsa işletmekle suçlanan altı çalışanını gözaltına aldıktan sonra şirket standını terk etti. JPEX skandalı, Hong Kong finansal düzenleyicisinin, kayıtsız kripto borsa platformu hakkında 1,000’den fazla şikayet aldığını ve toplamda 128 milyon dolar (1 milyar Hong Kong doları) kayıp yaşandığını duyurduğu 13 Eylül’de ortaya çıktı.

Borsa daha sonra bazı faiz getiren ürünlerini kapatırken, çekme ücretlerini 999 USDT’ye yükseltti ve bu durumu üçüncü taraf piyasa yapıcılarının “kötü niyetli” likiditeyi dondurmalarına bağladı. O dönemde, ilgili yetkililerin kendilerini kayıt altına almaya çalıştıklarını ve Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) dahil düzenleyici kurumların kendilerine “adaletsiz” muamele yaptığını iddia ettiği bildirildi.

SFC, 20 Eylül tarihli bir açıklamada JPEX’in sanal varlık ticareti için lisanssız bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirtti. JPEX resmi web sitesine göre merkezi Dubai’de bulunuyor ve ABD, Kanada ve Avustralya’da kripto ticareti için lisanslı olduğunu iddia ediyor. 2020 yılında kurulan JPEX, 2 milyar doların üzerinde varlığı yönettiğini ve dünyanın en iyi beş kripto borsasından biri olmayı hedeflediğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir