Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.815
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.815
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

BTC Halvingi Ekosistem Coin’lerine İlgiyi Artırdı

Halving btc

Wintermute’un OTC masası Bitcoin ekosisteminin atıl sermayesindeki büyük potansiyeli anlattı. Bitcoin yarılanma olayına hazırlanırken, yatırımcılar ilgili ağlarda ve STX, RUNE ve ORDI gibi ekosistem tokenlerinde potansiyel kazançları gözlüyor.

Yeni coin yaratma oranını azaltan yarılanma, tarihsel olarak Bitcoin için bir boğa piyasasını tetiklemiştir. Bu beklenti, yatırımcıları Bitcoin ekosistemi içinde fırsatlar aramaya itiyor, çünkü madeni paranın etrafındaki anlatı mevcut yükseliş ikliminde sürekli olarak gelişiyor.

Wintermute’un OTC masası, Bitcoin ekosisteminde yeterince kullanılmayan sermayenin ve yatırımcıların bu anlatıya katılmaları için sınırlı seçeneklerin altını çizdi. Bitcoin ekosistemine sermaye akışı olması halinde $RUNE, $STX ve $ORDI gibi tokenlerin önemli bir büyümeye tanık olabileceğini öne sürdüler.

THORChain’in RUNE’u ve Stack’in STX’i gibi tokenlar geçtiğimiz yıl etkileyici bir performans sergileyerek Bitcoin’in yörüngesini yakından yansıttı. Özellikle, Bitcoin’deki Ordinals protokolüyle bağlantılı meme coin ORDI, Eylül ayındaki başlangıcından bu yana %2.500’ün üzerinde artış gösterdi.

Cube.Exchange’in kurucusu Bartosz Lipinski, meme coinlerin ve Runes gibi yaklaşmakta olan protokollerin Bitcoin ekosisteminde spekülatif faaliyetleri canlandırabileceğini öngörüyor. Lipinski, yüksek maliyetleri ve ağ tıkanıklığı nedeniyle Ethereum’dan uzaklaşılmasını ve Rune gibi Bitcoin tabanlı projelerin yenilik faktöründen faydalanmasını bekliyor.

Yarılanma gününde piyasaya sürülecek olan Runes, meme coinlerin verimli bir şekilde yaratılmasını kolaylaştırarak Base ve Solana’daki projelerle rekabet etmek için değiştirilebilir tokenlar sunmayı amaçlıyor. Lipinski, Runes’in BRC-20 (Ordinals NFT) standardını aşarak ekosistemde potansiyel bir paradigma değişimine işaret edebileceğini öne sürüyor.

Küçük işlemlerde dijital sanat referansları aracılığıyla Bitcoin blok zincirine veri yerleştirme yöntemi olan Ordinals, Ethereum ve Solana gibi liderlere kıyasla daha yüksek hacimlere tanık oldu. Özellikle NodeMonkes ve Pups, diğer ağlardaki NFT aktivitesindeki düşüşün ortasında Ordinals’a belirgin bir ilgi olduğunu göstererek bu artışa öncülük etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir