Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.941
% 3.55
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.941
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

BTC, DOGE, SOL ve Bu 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Bitcoin (BTC) fiyatı 25.000 dolara yaklaştı. İlginç bir şekilde, uzun bir süredir herhangi bir düzeltme göremeden bölgede konsolide oluyor. Ayı piyasası bitti mi veya bir geri çekilme yakın mı?

BTC 25.000 dolara tırmanıyor

Bitcoin (BTC), 29 Temmuz’da 24.000 doların üzerine altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Fed’in 27 Temmuz’da oranları 75 baz puan artırmasının ardından ivme kazanan rallisini genişletti. Ralli önümüzdeki iki gün boyunca devam ederse, Bitcoin Coinglass verilerine göre, Temmuz ayını %20’den fazla kazançla kapatma hedefi olacak.

FOMC sonrası bir ralli gören sadece kripto piyasaları değil. ABD hisse senedi piyasaları Temmuz ayında büyük aylık kazançlar için yolda. S&P 500 ve Nasdaq Composite, Kasım 2020’den bu yana en iyi aylık kazançlarını kaydetme yolunda Temmuz ayında yaklaşık %8,8 ve %12 arttı.

Kripto ve hisse senedi piyasaları, Fed’in faiz artırım hızının gelecekte yavaşlayacağı beklentisiyle yükseldi. Türev platformu BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, Fed’in oranları daha fazla artırmayacağına ve sonunda uyumlu bir para politikasına ve daha nötr oranlara dönebileceğini söylüyor. Bitcoin ve altcoin’ler önümüzdeki birkaç gün içinde toparlanmalarını uzatabilir mi? Cevaplamak için analist Rakesh Upadhyay’ın teknik analizlerine göz atalım.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC), 25 Temmuz’da 22.213 doların altında kapandı. Ancak ayılar daha düşük seviyeleri sürdüremedi. Boğalar 21.000 doların altındaki düşüşü satın aldı ve fiyatı 27 Temmuz’da hareketli ortalamaların üzerine çıkardı.

Hareketli ortalamalar bir yükseliş geçişini tamamladı ve RSI pozitif bölgede. Bu da boğaların kontrol altında olduğunu gösteriyor. Burada boğaların ilk hedefi 28.171 dolarlık formasyon hedefi olacak. Bu seviye aşılırsa, bir sonraki durak 32.000 dolar.

Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden düşerse veya 24,276 doların üzerinde kalmayı başaramazsa, talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösterecek. Bu durumda, aşağı yönde izlenmesi gereken kritik seviye 20 günlük EMA. Bu destek kırılırsa, yükseliş momentumunun zayıfladığı anlamına gelecek. Analiste göre BTC daha sonra 21.589 dolara doğru ivme kazanacak.

Ethereum (ETH)

Ethereum, 27 Temmuz’da 1.470 dolardan keskin bir ivme kazandı. Daha sonra 28 Temmuz’da 1.700 dolar kritik direncin üzerine çıktı. Ancak, ayılar pes etmeye istekli değil ve fiyatı 1,700 doların altına çekmeye çalışıyorlar.

Boğalar ve ayılar, şimdi 1.700 dolar civarında zorlu bir savaşa hazır. Ancak yükselen 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki RSI, alıcılar için bir avantaja işaret ediyor. Boğalar fiyatı 1.700 doların üzerinde tutarsa, momentumun arttığına işaret edecek. Analiste göre bu durumda ETH fiyatı 2.000 dolara ve daha sonra 2.200 doları hedefliyor.

Tersine, ayılar fiyatı 1.590 doların altına çekerse agresif boğalar tuzağa düşecek. Bunun sonucu olarak ETH 20 günlük EMA’ya doğru ivme kazanacak. Bu seviyeden güçlü bir toparlanma, 1.700 doların üzerinde bir kırılma olasılığını artıracak. Ancak 20 günlük EMA’nın altında bir kırılma, analiste göre 1.280 dolarda sonuçlanacak

BNB Coin (BNB)

BNB, son birkaç gündür yükselen bir kanalda işlem görüyor. Fiyat, 26 Temmuz’da 239 dolardan sıçradı. Arından düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarak trendde potansiyel bir değişiklik olduğunu gösterdi.

İlerleyen günlerde, yükseliş momentumu eşliğinde alıcılar fiyatı yükselen kanalın direnç çizgisinin üzerine çıkardı. Boğalar fiyatı kanalın üzerinde sürdürürse, analiste göre BNB fiyatı 350 dolar direncine yönelecek.

Alternatif olarak, boğalar fiyatı kanalın üzerinde tutamazsa, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecek. BNB daha sonra kanala geri dönüp trendin destek çizgisine yönelecek. Bu seviyeden güçlü bir toparlanma, kanalın üzerinde bir kırılma olasılığını artırıyor. Ayılar, üstünlük elde etmek için fiyatı kanalın altına düşürmek zorunda kalacaklar.

XRP (XRP)

XRP, düşüş trendinde dar bir aralıkta işlem görüyor. Ayılar, 25 Temmuz’da fiyatı hareketli ortalamaların altına çekti. Ancak daha düşük seviyeleri sürdüremedi ve 0,30 dolardaki güçlü desteğe meydan okudu.

Bu durum, daha düşük seviyelerde güçlü bir talep olduğunu gösteriyor. Alıcılar 27 Temmuz’da fiyatı hareketli ortalamaların üzerine itti ve genel gider engelini 0.39 dolardan aşmaya çalışıyorlar. Başarırlarsa, analiste göre sıradaki hedef 0,48 dolar olacak. Bu varsayımın aksine, 0,39 dolardan düşüş, birkaç gün daha 0.30 ile 0.39 dolar arasında konsolidasyona neden olacak.

Cardano (ADA)

Boğalar, 27 Temmuz’da Cardano’yu hareketli ortalamaların üzerine iterek 0,44 dolara ulaştılar. Fiyat, sert bir direnç görevi görecek 0,55 dolardan genel dirence ulaştı.

Fiyat 0,55 dolardan düşerse, analiste göre ADA fiyatı hareketli ortalamalara yönelecek. Bu desteğin altında bir kırılma, 0,44 ile 0,55 dolar aralığını öneriyor. Ayıların, daha düşük seviyeler için 0,44 ila 0,40 dolar destek bölgesini kırması gerekiyor. Ancak, ADA fiyatı 0,55 doların üzerine çıkarırsa, analiste göre yeni bir yukarı hareketin başlamasını önerecek. Bu durumda, ADA’nın ilk hedefleri 0,63 ve daha sonra 0,70 dolar.

Solana (SOL)

Solana (SOL) 26 Temmuz’da destek hattından ivme kazandı ve düşük seviyelerde güçlü alımlara işaret etti. Boğalar daha sonra fiyatı 27 Temmuz’da hareketli ortalamaların üzerine itti.

Analiste göre SOL fiyatı, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye olan 48 doları hedefliyor. Boğalar bu direnci aşarsa, çift yükselen üçgen formasyonu tamamlayacak. SOL daha sonra 71 dolardan formasyon hedefine yönelecek. Aksine, fiyat 48 dolardan düşerse, çift üçgenin içindeki zaman birkaç gün daha uzayacak. Destek hattının altında bir kırılma ve kapanma, avantajı ayılar lehine çeviriyor.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE), 27 Temmuz’da yükselen üçgen formasyonun trend çizgisinden sıçradı ve hareketli ortalamaların üzerine çıktı. Bu, daha düşük seviyelerde güçlü talebi gösteriyor.

Boğalar şimdi fiyatı 0,08 dolardan genel dirence doğru itmeye çalışacak. Hareketli ortalamalar bir yükseliş geçişini tamamladı ve RSI, alıcılara avantaj sağlayan pozitif bölgeye sıçradı. Boğalar fiyatı 0,08 doların üzerine çıkarırsa, yükseliş kurulumun hazır olduğunu gösterecek. Analiste göre DOGE daha sonra 0,11 dolarlık formasyon hedefine yönelecek. Ayılar, yükselişi trendini geçersiz bırakmak için fiyatı üçgenin trend çizgisinin altına düşürmek zorunda.

Pokadot (DOT)

Polkadot (DOT) 27 Temmuz’da hareketli ortalamaların üzerine çıkarak daha düşük seviyelerin alıcıları cezbettiğini gösteriyor. Fiyat, ayıların güçlü bir savunma oluşturabileceği 8.50 dolarda güçlü genel dirence ulaştı.

Hareketli ortalamalar yükseliş geçişinin eşiğinde ve RSI pozitif bölgede, bu da ayıların kontrolünü kaybedebileceğini gösteriyor. Boğalar fiyatı 8,50 doların üzerine çıkarır ve sürdürürse, 10 dolara ve daha sonra 10,80 dolara yeni bir yukarı hareketin başlamasını önerecek.

Bu varsayımın aksine, eğer fiyat 8,50 dolardan düşerse ve hareketli ortalamaların altına düşerse, DOT fiyatı çiftinin birkaç gün daha bir aralık içinde salınabileceğini önerecek. Ayıların düşüş trendinin bir sonraki ayağını başlatmak için çifti 6 doların altına düşürmesi gerekiyor.

Polygon (MATIC)

Polygon (MATIC), 26 Temmuz’da 0.79 dolardan sıçradı. 27 Temmuz’da aşağı yönlü trendi çizgisinin üzerine çıktı. Böylece küçük düzeltme aşamasının sona erdiğini gösterdi.

Boğalar, 28 ve 29 Temmuz’da fiyatı 0.98 dolara itti. Ancak şamdanlardaki uzun fitil, ayıların seviyeyi canlı bir şekilde savunduklarını gösteriyor. Yükselen 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki RSI, en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. Boğalar fiyatı 1 dolarlık psikolojik seviyenin üzerine çıkarsa, analiste göre MATIC rallisini 1,26 dolara ulaştıracak. Fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına düşerse, bu yükseliş görünümü yakın vadede geçersiz olabilir.

Avalanche (AVAX)

Coinmuhendisi.com‘dan takip ettiğiniz üzere, Avalanche (AVAX) 26 Temmuz’da 19.48 dolardan ivme kazandı. Şu anda 26.38 dolar genel dirence yaklaşıyor. Ayılar toparlanmayı bu seviyede durdurmaya çalışacak.

Diğer yandan, yavaş yavaş yükselen 20 günlük EMA (22.10 dolar) ve pozitif bölgedeki RSI, alıcılar için bir avantaja işaret ediyor. Boğalar fiyatı 26.38 doların üzerine çıkarırsa, yükseliş momentumu artacak. Analiste göre AVAX daha sonra 33 dolara ve ardından 38 dolara yönelecek.

Bu varsayımın aksine, fiyat 26.38 dolardan düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına düşerse, ayılar pariteyi 50 günlük SMA’nın altına düşürmek ve destek çizgisine meydan okumak için bir girişimde daha bulunacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir