Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.044
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.044
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Broadcom beklentileri aşan bir kazanç raporu sundu

Broadcom’un (NASDAQ:AVGO) hisseleri, çip üreticisinin beklenenden daha iyi bir dördüncü çeyrek kazanç raporu bildirmesi ve beklentileri yükseltmesinin ardından Cuma günü piyasa öncesinde %3’ün üzerinde artışla işlem görüyor.

Broadcom, 8,93 milyar dolar gelir ve 10,45 dolar hisse başına kazanç (EPS) bildirerek 8,9 milyar dolarlık satış ve 10,28 dolar EPS olan analist tahminini aştı. Yarı iletken çözümleri birimi de 7,09 milyar dolar gelir elde ederek 7,01 milyar dolarlık tahmini aştı.

Broadcom Inc. Başkanı ve CEO’su Hock Tan, “Bu büyüme, müşterilerimizle kurduğumuz güçlü ortaklıklar ve yeni nesil teknolojilerimizin hızla benimsenmesinden kaynaklandı. 2023 mali yılına bakarken önceki yıllarda artan AR-GE yatırımlarımız bizi, hitap ettiğimiz son pazarlarda yeni nesil ürünlerdeki liderliğimizi büyütme yönünde konumlandırıyor.” dedi.

AVGO, bu çeyrek için 8,79 milyar dolarlık ortalama tahminin üzerinde 8,9 milyar dolar gelir öngörüyor. Şirketin Yönetim Kurulu, hisse başına 4,60 dolarlık üç aylık nakit temettüyü onayladı.

Rosenblatt analistleri, AVGO’nun “güçlü altyapı yarı iletken talebi ve beklenenden biraz daha iyi kablosuz (Apple) dinamikleri” sayesinde “şaşırtıcı bir artış” sağladığını söyledi.

Sonuç olarak analistler, “satın al” notunu ve hisse başına 775 dolarlık 12 aylık fiyat hedefini yineledi.

BMO analistleri “biraz daha iyi” sonuçlara ve “çok daha iyi” kılavuza dikkat çekti. Bu nedenle tahminleri yükselterek “üstün performans” notunu korudu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir