Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.064
% 1.92
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.064
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Brileşik Krallık Memecoin’ler için Kılavuz ve Uyarı Yayımladı

Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi (FCA), ülkede artan memecoin ve bunları teşvik eden influencer trendine karşı bir uyarı yayınladı.

Birleşik Krallık düzenleyicisi FCA, memecoin‘lere odaklanan finansal ürünlerin pazarlanmasını dizginlemeye çalışırken, düzenleyici odak memecoin’lerle ilişkili ‘finfluencer’lara doğru kayıyor.

FCA, hem finansal hizmet firmaları hem de memecoin yaratan veya bunları tanıtan sosyal medya kişilikleri için kılavuzlar yayınladı. Düzenleyici kurum, tüm pazarlamanın şeffaf olması ve yanıltıcı olmaması gerekliliğini vurguluyor.

Ayrıca FCA, ‘finfluencer’ların finansal ürün veya hizmetlerin reklamını yapmadan veya memecoinleri tanıtmadan önce FCA tarafından atanan bir temsilciden onay almaları gerektiğini belirtiyor. Düzenleyici kurum, FCA tarafından yetkilendirilmiş bir kişinin onayı olmadan bir finansal ürünün tanıtımını yapmanın cezai bir suç teşkil edebileceğinin altını çiziyor.

FCA ayrıca tüketicileri şüpheli reklamlara ve çevrimiçi dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaya çağırıyor. Etkileyicilerin kurallara uyduklarından emin olmalarının ve yasadışı ürünleri tanıttıklarının tespit edilmesi halinde itibarlarının uğrayacağı olası zararı göz önünde bulundurmalarının önemini vurguluyor.

FCA Tüketici Yatırımları Direktörü Lucy Castledine, gözlemcinin “finansal ürünleri yasadışı olarak tanıtanlara karşı harekete geçeceğini” belirtti. Düzenleyici kurum, özellikle özel bir memecoin nişine sahip kripto para birimi sektöründe, memecoinler aracılığıyla promosyonun artan popülaritesine dikkat çekti.

FCA’nın bu son uyarısı, geçen ay yasadışı finansal promosyonlar yapan firmalara karşı harekete geçme niyetini beyan etmesinin ardından geldi. Kurum geçen yıl, yasadışı kripto para reklamlarıyla mücadele çabalarının bir parçası olarak 450 uyarı yayınladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir